Frø & borekaks for lokale planter

October 18

Frø & borekaks for lokale planter

Lokale planter vokser i popularitet, men mange er vanskelig å finne eller ikke er tilgjengelige i barnehage handel. Grave ville planter er skadelig for miljøet, og de har en lav overlevelse utenfor sitt habitat. Noen ganger er den eneste måten å få visse planter av forplantning, som er reproduksjon av plantemateriale frø eller vegetative borekaks. Forberedelse og kunnskap vil være nøkkelen til suksess, så sørg for at det du samler er lovlig og riktig håndtert.

Din forskningsmateriale

Vite en plante før du samler det. Forskning for å finne den raskeste og enkleste måtene å forplante nye. Noen planter kan ikke overføres vegetativt (av blad eller root kutte) og andre ta mye arbeid og tid til å vokse fra frø. Finn ut hvor anlegget liker å vokse og hvor å samle det. Det beste stedet å samle materiale er din egen eiendom, siden samle innfødte planter fra naturen kan bryte lover og skade miljøet. Mange planter er beskyttet fordi de er sjeldne eller truet. Kontakt din lokale skogen tjeneste for informasjon.

Samle riktig

Riktig lagring og håndtering av materiale er nøkkelen. Frø skal samles i en papirpose å sikre riktig tørking, så renset og lagres på en måte som er spesifikke for anlegget du håndterer. Når samle fra naturen, aldri fjerner alle bær eller frø fra anlegget eller fjerne det av sine røtter. Borekaks bør holdes kjølig og fuktig før de kan behandles med heie hormon (kjemikalier som induserer røtter) og plassert potting blanding.

Riktig såing

Innfødt plante frø vanligvis har tendens til å trenge mer drenering enn andre frø. Etterligne betingelsene frø skulle falle i. For eksempel hvis en planten vokser naturlig i pine strå med sand, bør mediene være godt drenert, sand blandet. Gjennomsnittlig bland nederste lag av torv med furu bark jord balsam, deretter spredt et tynt lag av torv over toppen å så frø i. Dekk frøene med et tynt lag av torv og vann. Dekk leiligheter med en klar plast lokket eller lag med plastfolie å holde på fuktigheten. Når frøene begynner å spire, Fjern dekselet og opprettholde fuktighetsnivået med en sprayflaske.

Skikkelig skjæring

Kutte refererer til deltar i en plante, dyppe den i roten hormon og holder den fuktige det utvikler sin egen røtter. Slikt materiale vil bli tatt fra grenen tips eller røtter, avhengig av anlegget. De må håndteres forsiktig fra begynnelsen. Holde dem kjølig og fuktig, med ingen lys. Harvest plastposer med en fuktig håndkle inni, og lagre dem i en kjøler før de kan behandles. Når du tar din borekaks, se etter nye vekst som har herdet av litt. Kontroller at bladene har fullt åpnet og ikke vil umiddelbart, og at stammen kan bøye i 45-graders vinkel, men ikke mer, uten å bryte. Ikke ta borekaks fra blomstring stilk, fordi de ikke produserer god røtter. Til slutt, gjør en frisk diagonale kutt på stammen, fjerne alle unntatt tre leaf noder og dyppe umiddelbart i et rooting hormon. Holde kutte i en torv-pine bark blanding og tåke umiddelbart med en sprayflaske. Beholde fuktighet til røttene vokser ved lagring i en fuktighet kammer - en gjennomsiktig plastpose eller en leilighet med lokk – og misting regelmessig.

Omsorg for planter

Frøene spiret eller borekaks forankret, kan du begynne å fôre dem med en halv dose gjødsel. Når plantene har utviklet gode roten systemer, kan du transplantasjon dem i hagen. Gjødsle og vann dem regelmessig inntil de er etablert.