Frisk laurbærblad vs tørket

August 12

Frisk laurbærblad vs tørket

Laurbær, også kalt sweet bay eller laurbærblad, er smakstilsetting for velsmakende mat. Den vokser i både tre og urt former og formidler en særegen smak i både fersk og tørket former.

Frisk laurbærblad

Laurbærblad både trær og urte planter er medium mørk grønn og har en litt skinnende overflate. De er egg-formet med spisse ender og være mellom 1 og 3 inches i lengde. Smaken av fersk bay er skarp og legger en distinkt, litt søt smak og fristende aroma til sakte kokt mat som stekt kjøtt, supper og stuinger.

Tørket laurbærblad

Laurbærblad holde seg godt til tørking. De beholde sin form og størrelse og farge fades til en røykfylt grønt når tørket. Selv etter timer med matlaging i braising væsker eller suppe, er tørket laurbærblad lett fjernes fra parabolen. Fjerne tørket laurbærblad fra tilberedt mat før servering anbefales som de har en bitter smak, en tøff tekstur og skarpe kanter.

Dyrking og høsting

Både tre og plante varianter foretrekker utendørs vær og rikelig med vann, men tåler ikke minusgrader. Laurbærblad kan høstes året og én plante leverer normalt nok av urten for årlige matlaging behov.