Fremgangsmåten for vannrensing

July 21

Vann

Noen vannkilde inneholder urenheter: bakterier, skadelige forurensninger, metaller og forurensning, for å nevne noen. Dette inkluderer fersk fjellbekker, underjordiske bekker, reservoarer og andre kroppen står eller rennende vann. Det er ingen vann i verden i dag fri for urenheter og alt det er sterkt anbefalt av Environmental Protection Agency (i USA) å bli behandlet, renset eller begge før konsum. Environmental Protection Agency er ansvarlig for sikkerhet og miljøgifter nivåer av drikkevann i USA (se ressurser).

Lagring, lufting og miksing

Lagring og lufting prosessen for vannrensing overfører vannet fra vannkilde (via røret) og inn lagertanker. Dette skiller vann fra kilden og innrømmer den å aerate, som reduserer lukt mens oksiderende løselig jern. Vannrensing systemer som ikke aerate vann lagertanker vil flash-blanding vannet, hvor kjemikalier tilsettes fjerner urenheter. For at flash-mix høyre kjemikalier i vannet for å redusere eller fjerne bestemte urenheter tilstede, må testes for innholdet. Visse kjemikalier av miksen vil nøytralisere eller fjerne skadelig metaller mens desinfeksjonsmidler vil behandle skadelige bakterier og andre mikroorganismer.

Flocculation og Settling

Etter å legge til, og blande vann, er flocculation og bosetting systemer innført. Flocculation er fortsettelsen av den kjemiske miksing prosessen, men på et mye langsommere. Svært små partikler begynner å tykne under langsom omrøring av flocculation. Floc fortsetter å koagulere og da absorbere på overflaten av vannet. Sand eller karbon filtrering lar vannet gå mens fangst mesteparten av overflaten floc. Vannet er dem samlet i en annen kammer, hvor sedimentering eller bosetting av vannet finner sted. Store floc partikler som ikke ble filtrert i flocculation prosessen bosette til bunnen, feste seg til små koaguleringsmidler, endelig kommer til å hvile på bunnen og danner en grumsete substans.

Filtrering

Rå vannet filtrert igjen og igjen med forskjellige filtre gjennom den rensing prosedyren. Ulike filtre er integrert i prosedyren, avhengig av urenheter i vannet. Sand filtrering, kull og karbon filtrering, lava filtrering og mikron filtrering er noen av de vanligste metodene for å filtrere rå vann og, i noen rensing prosedyrer, refiltration er integrert og små filtre brukes til å overtrykke små partikler igjen i behandlet vann.

Tilsetningsstoffer

Kjemikalier tilsettes ofte behandlet vann for et endelig eller nesten-endelige stadium av rensing. Liten nivåer av klor eller andre desinfeksjonsmidler legges for avskrekkende reformasjon av bakterier. Fluor kan legges i noen systemer for å forhindre tannråte. Igjen, kjemikalier eller tilsetningsstoffer i vannet er indusert å hindre hva vannet inneholde eller fremme hva vannet kan mangle.