Frekvensen av fotosyntese

June 2

Frekvensen av fotosyntese

Alle grønne planter bruk fotosyntese overleve. Fotosyntesen er en prosess der anlegget absorberer energi fra sollys, karbondioksid fra luften og vann for å lage glukose sukker.

Lys

Lys påvirker hastigheten av fotosyntese. Prosessen raskere i sterkt lys, bremser ned i svakt lys og slutter helt under i mørket. I de fleste planter, frekvensen av fotosyntese også bremser ned eller stopper helt om vinteren når anlegget kaster bladene.

Karbondioksid

Karbondioksid gass er avgjørende for fotosyntesen. Utilstrekkelig karbondioksid nivået kan tregere eller fullstendig stanse fotosyntese.

Temperatur

Temperaturen har en innvirkning på frekvensen av fotosyntese. I kaldt vær bremser frekvensen av fotosyntese ned. Hvis en plante blir for varmt, kan fotosyntese stoppe helt. Dyrke planter og blomster i kalde rammer eller veksthus kan bidra til å regulere temperaturen, slik at planter photosynthesize og trives.

Vann

Mangel på vann kan redusere frekvensen av fotosyntese, som det er en viktig del av kjemisk konvertering av energi i glukose og stivelse. Fotosyntese krever også viktige mineraler, som nitrater og magnesium, og vann bærer disse elementene inn i anlegget gjennom sin rotsystem.