Fra Planting å vises, hvor lenge etter en Hosta Tuber å spire?

January 13

Fra Planting å vises, hvor lenge etter en Hosta Tuber å spire?

Hostas (Hosta spp.) er kjent for sine solide grønne eller spraglete løvverk som forbedrer lyssky steder hvor andre planter har en hard tid overlevende. Hardy i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 9, de er tilgjengelige som små planter som vokser bare flere tommer og større varianter som vokser så høyt som 5 fot. Vokst oftest fra knoller eller deler av nakne røtter, kommer ny vekst over jorden to til fire uker etter at du planter knoller.

Kjøpe Hosta knoller

Du kan kjøpe en delvis utviklet hosta anlegg i et badekar som krever ikke mer enn overføre anlegget, jord og alt, i en forberedt hull i bakken. Disse hostas tar ikke tid å bosette seg i, og de gir umiddelbar bladverket til en ellers nakne og plagsom skyggefullt sted. Nakne røtter eller knoller er vanligvis billigere og kan tilby et bredere spekter av valg når det gjelder utvalg og farge. Starter en hosta fra en bare rot innebærer litt mer arbeid og mer venting på bladverket vises.

Planting Hosta

Planlegger å plante bare rot knoller umiddelbart, som de kan tørke ut raskt og kan ikke gjenopprettes. Hvis du ikke får dem i bakken umiddelbart, holde dem i en bøtte med fuktig jord og plante dem så snart du kan. Velg et godt drenert område og grave et hull for hosta som er litt dypere enn den tuber total lengde. Berike jord med masse organisk materiale i form av alderen kompost eller gjødsel. Plasser den tuber rot enden ned i hullet og fyll den med jord slik at spissen av tuber er synlig. Vann godt til jord vises fuktig, men ikke nok slik at jorda er mettet.

Se Hosta vokse

I flere uker vises ny vekst i form av små grønnaktig nupper som stikker ut gjennom jorden øverst i hosta tuber. På dette punktet, kan du trekke mer jord opp rundt utvikle bladverket, så lenge den forblir synlig. Når den første veksten åpner til blader, anlegget starte produksjon av sin egen mat fra tilgjengelige sollyset, og anlegget er fullt etablert og acclimated til sitt nye hjem.

Spre Hostas

Som hostas vokser, kan du skille modne planter i flere mindre å distribuere rundt hagen din. Du kan oppnå denne våren eller falle av grave hele opp og riste noen av jord av. Bruk en skarp kniv til å klippe nøye mellom to av de største knoller og har et hull klar for hver nye anlegget. Følg samme fremgangsmåte for plante den delte knoller som du gjorde da du plantet den opprinnelige en. Når plantene forynge seg neste sesong, kommer ny vekst fra hvor bladene døde tilbake for vinteren.