Fosfor og kalium å stimulere blomster

February 20

Fosfor og kalium å stimulere blomster

Balansert gjødsel har en lik andelen nitrogen, fosfor og kalium, men noen ganger planter trenger et løft å starte blomstringen. Næringssalter mangler i jord er ett problem som kan begrense produksjonen av blomster - og det betyr å legge blomst øker næringsstoffene kan avhjelpe situasjonen. Nøkkelen til suksess er å vite hvilke næringsstoff blomster mest behov og når du virkelig trenger å bruke den.

Fordelene med fosfor

Fosfor er næringsstoffer ansvarlig for stimulerende rask blomstring og frukt utvikling. Dette gjør det den viktigste ingrediensen i gjødsel ment å starte blomstringen. Vanligvis trenger du bare bruke ekstra fosfor hvis en jord test viser at jorden har ikke nok, men du kan også bruke det i den blomstrende sesongen perk opp planter og oppmuntre til utvikling av nye knopper.

Kalium effekter

Kalium er viktig for plante helse, men det stimulere ikke blomstrende på egen hånd. Det hjelpemidler rot vekst, plante metabolisme og stress toleranse, holde planter frisk nok til blomst. Det kan også øke størrelsen på frukt og nøtter. Disse fordelene direkte påvirker ikke blomst vekst, men kalium fungerer i tandem med hoved blomst stimulator, fosfor, som støtte og holde røtter sterk under blomstring.

Blomst-Booster gjødsel

Blomst-booster gjødsel inkluderer mer fosfor og kalium enn nitrogen. Dette er fordi nitrogen fremmer grønn vekst, som kan begrense utviklingen av blomster hvis det primære næringsstoffer. Et eksempel på en blomst-booster formel er en 3-20-20 formel, som betyr den inneholder 3 prosent nitrogen, 20 prosent fosfor og 20 prosent kalium. Du kan bruke denne typen gjødsel i løpet av våren eller sommeren blomstrende sesongen.

Økologisk kilder

Bruke organisk materiale i hagen din gir også fosfor og kalium. Enkelte kilder som gjødsel, inneholder store mengder av nitrogen i tillegg ingredienser som stimulerer blooming og heie, noe som betyr at de sannsynligvis å grønne opp plenen og forårsake rask, leggy vekst i andre planter. Men kjøttbenmel inneholder 15 27 prosent fosfor med mindre enn 7 prosent nitrogen, gjør det til et utmerket valg for oppmuntrende blomstrende. Tre aske er en god kilde til kalium, men fordi de syre jord i store mengder, greensand er ofte en foretrekke valg som er tregere å brytes ned i jorden.

Betraktninger

Før du dumpe bloom-booster gjødsel på blomster, kontroller at plantene har nok grønn vekst å støtte bud utvikling. Dette betyr at en innledende dose av nitrogen-rik gjødsel i begynnelsen av vekstsesongen til fremtidige blomstring og generell helse. De fleste planter gjør godt med en balansert gjødsel - som en 20-20-20 blanding - å oppmuntre sunn voksende og blomstrende. Store mengder fosfor og kalium er bare nødvendig hvis planter ikke er blomstrende, hvis du vil øke utviklingen av blomster eller jordtester indikerer en mangel.