Første gang kjemikalier for svømmebasseng

September 11

Når du fyller et svømmebasseng som det er flere stoffer som kan du legge til kjemisk balanse vannet, pleie den og gi god hygiene. Vannet bør først testes og analysert for å fastslå hva som er nødvendig. Du kan deretter lage en liste over produkter og mengder til å bringe vannet til riktig tilstanden.

Klor

Klor må legges til dreper bakterier og forhindre algene oppblomstringen. Klor kommer i væske eller gass former, men det er mer praktisk å bruke pulverisert produktene.

Natrium dichlor (natrium dichloro-s-triazinetrione) og trichlor (natrium trichloro-s-triazinetrione) er de vanligste formene for solid klor. Dichlor har en nøytral pH og 56 prosent av vekten er gjort tilgjengelig som gratis klor. Trichlor er ganske surt med en pH på ca 3 og gir 90 prosent tilgjengelig klor. Trichlor er vanligvis selges som sakte-release tabletter som går inn i en flytende dispenser.

Kalsium hypchlorite har 65 prosent tilgjengelig klor, og det er svært alkalisk med en pH på nesten 12. Det inneholder ikke stabilisator og vil til slutt heve kalsium nivået på vannet. Litium-hypokloritt også har høy pH, utgivelser 35 prosent av sin klor, og inneholder ingen bildestabilisator.

Flytende klor inneholder natriumhypokloritt i løsningen. Det har 10 prosent tilgjengelig klor og svært høy pH 13.

Syre eller baser

De fleste vann fra springen er litt alkalisk, som er hva bassenget skal være, men presis pH-verdi må justere. Hvis vannet er for alkaliske, legges muriatic acid, en delvis fortynnet saltsyre. Det er fortsatt sterk nok til å forårsake skade på materialer og skade de håndtere det.

Hvis pH er for lav, må du legge et alkalisk materiale. Natriumkarbonat, også kjent som soda aske og natriumbikarbonat (natron eller bakepulver) er de vanligste måtene å øke pH. Brus ash er den sterkeste basen med en pH på 13 mens natron er bare på 8.3.

Salt

Mange bassenger har automatiske chlorinators som genererer gass klor fra elektrolyse av saltvann. Hvis bassenget bruker denne metoden for klorering, må du legge mye salt, vanligvis flere hundre pounds for et middels stort svømmebasseng.

Balsam

For å beskytte klor i bassenget fra effektene av solen, brukes et produkt som kalles en stabilisator eller betinget. Uten stabilisator, kan eksponering for sollys bryte ned 90 prosent av klor i et basseng i tre timer. Stabilisator er cyanuric syre og det er tilgjengelig i en pulverform. Noen klor produkter inneholder stabilisator, men en første søknad av balsam kreves etter fylle bassenget.