Forskjellige vegetabilske Planting ganger

August 27

Forskjellige vegetabilske Planting ganger

Planting ganger for grønnsaker varierer avhengig av geografisk; men er det grunnleggende retningslinjer for når du vil starte og stoppe planting grønnsaker. Venter på de siste frost å begynne å plante grønnsakshager våren hindrer seedlings fra skade på grunn av tøffe værforhold. Høsten grønnsaker krever planting før den første frosten av sesongen for å unngå skade for å møre grønnsaker. Noen grønnsaker har flere planting årstider.

Rotgrønnsaker

Rotgrønnsaker inkluderer rødbeter, gulrøtter og reddiker. Gulrøtter er en multi årstid vegetabilsk; i varmere klima begynner å plante gulrøtter i februar og avsluttes i midten av oktober. Kjøligere klima begynne plante i April og slutten av August. Reddiker er grønnsaker som gir flere avlinger; for varmere klima våren plante er februar gjennom April og fall plantings midten av September til midten av oktober. Kaldere regioner begynner å spring reddik plante April til juni og falle avlinger August til oktober. Anlegget rødbeter April til August i kjøligere klima, og i varmere områder våren planting datoer er februar til April og fall planting September til midten av oktober.

Bladgrønnsaker

Bladgrønnsaker består av planter som salat, grønne grønnsaker og spinat. Varmere områder begynner å plante leaf salat i februar til mars, og fall planting begynner midten av September til midten av oktober. Kaldere regioner plante leaf salat April til mai, og igjen i August. Plante grønne grønnsaker April-mai i kjøligere klima. Varmere områder har to planting årstider: de to første ukene av februar, og igjen i midten av August til den første av oktober. Spinat er en multi årstid vegetabilsk plantet i April og igjen i August i kjølig klima. Varmere områder plante spinat i februar og September til midten av oktober.

Frukt grønnsaker

Noen grønnsaker er selve fruktene av botaniske definisjon. I varme områder starter plante tomater i midten av mars til 1 April og igjen i midten av juli til midten av August. Kjøligere områder begynner plante tomater i midten av mai og ender i juni. De to første ukene av April er tiden for å plante våren paprika i varme klima; fall planting starter 1 juli og avsluttes 1 August. Anlegget peppers i midten av mai til midten av juni for kjølig klima. Begynne å plante gresskar 1 April til midten av mai for en våren hage og 1 juli til 1 August for et fall harvest varmere områder. Kule områder begynner gresskar plante i midten av mai og ferdig i den første uken i juni.

Blomsterløk og knoller, skyter

Pære planter som løk har en kort planting sesongen i varmere klima, varer fra februar til mars. Kjøligere klima har også en kort planting sesongen for løk, spenner April til midten av mai. Asparges er en skyte grønnsaker med en kort planting sesongen i varme klima starter i februar og slutter midten av mars. Er april måned å plante asparges i kjøligere områder. Poteter er grønnsaker som utvikler fra knoller. I varme områder begynner irsk potet plante de to første ukene av februar for våren planting og fall planting starter midten av August til midten av September. Søtpoteter har en kort planting sesongen starter i April og slutter i midten av mai. Kjøligere klima foreslå plante irsk og søtpoteter April til midten av mai.