Forskjellige måter å Stake tomatplanter

March 21

Forskjellige måter å Stake tomatplanter

Staking tomatplanter innebærer heve tomatplante av bakken av noen metode for støtte. Staking tomatplanter gjør dem mye enklere å arbeide med ved å eliminere behovet for å bøye hele tiden; fjerne faren for frukt rot, som oppstår på grunn av jord-borne sykdommer; og gjør det lettere å høste tomater og spray planter for sykdommer.

Staking

Staking tomatplanter involverer bruk av tre, plast eller metall innsats. Forskjellen mellom tre og plast innsats og metall innsats er det metallet innsats vil vanligvis vare lenger. Metoden staking maksimerer plass i små hager. Staking kan redusere avkastningen fra tomatplanter som allerede er staket, på grunn av overeksponering for sol som fører til å blomstre slutten råte, solen skålde og stress. Denne metoden staking er også mest tidkrevende fordi tomater må kontinuerlig overvåket og beskjæres i løpet av aktiv vekst.

Trellising

Trellising er lik staking. Et espalier bygges ved å støtte innlegg i bakken og strekker tunge hyssing eller wire mellom dem begge. Plantene er deretter festet til eller pakket rundt hyssing for bedre støtte og å holde dem utenfor bakken idet de modne. Fordelen med trellising er at det gir moden frukt tidligere enn noen annen metode. Ulempen er at tomat fruktene er mer utsatt for solen på grunn av begrenset beskyttende bladverket, som kan resultere i økt skålding, deling og andre frukt problemer.

Caging

Bur kan være bygget hjemme eller kjøpt på lokale jernvarehandel. Fordelen med caging er at tomater er mindre utsatt for solen og er mindre utsatt for solen skålde. Denne metoden innebærer mye mindre arbeid enn trellising eller staking siden vinrankene ikke krever så mye beskjæring eller vedlikehold. Ulempen med denne metoden er at bur kan være dyrt og kan ta opp mer plass i hagen.