Forskjeller mellom Portland sement betong og Fly aske betong

May 7

Portland sement og fly aske kan både være viktige ingredienser i betong mikser. Selv om betong er noen ganger bruker utskiftbare med sement, betong er faktisk en blanding av en base med større samlet materialer. Aggregatene er vanligvis typer stein, men basen er ofte Portland sement, en blanding av leire, metalliske elementer og mineraler som kalsium og silisium. Mens Portland sement kan ha fly aske for det, gjøres vanligvis fly aske betong med en base av full fly aske i stedet for eventuell Portland sement.

Opprinnelse

Portland sement er minelagt og produsert fra en rekke kilder. Portland sement er ikke et merkenavn, og mange produsenter kan lage det med sin egen blanding av mineraler. Mange av disse mineralene er gjenopprettet fra kalkstein gruver eller andre utgraving prosesser, der de behandles og blandet for å lage sement. Fly ash er en type av rester fra eksos av kull møller, hvor aske er forurensning i røyken.

Kostnader og bruk

Fly ash er enkel å bruke og resirkulert fra en prosess allerede på jobben, gjør det billigere enn Portland sement. Siden Portland sement kan komme i ulike graderinger og må produseres fra en rekke forbindelser har vanligvis en høyere pris. Fly aske kan også ha forskjellige karakterer, og den lave prisen kan bety lav kvalitet betong hvis fly aske blandingen er for grovt.

Likviditet

Fly aske absorberer fuktighet lettere enn Portland sement. Hvis betongen inneholder en høy mengde fly aske, vannet laget blir lettere absorbert og konkrete blandingen blir tykkere og mer motstandsdyktig mot bevegelse. Dette er en negativ attributt Hvis betongen må nøye støpte eller sculpted i bestemte mønstre.

Styrke

De samme kvalitetene som forårsaker fly aske å absorbere fuktighet lettere enn sement også gjøre fly aske sterkere. Konkrete opprettet med fly aske tendens til å være mer stabil og viser en høyere grad av samlede styrke enn betong med tradisjonelle stål.