Forskjeller mellom frø & frukt

November 30

Forskjeller mellom frø & frukt

Frø og frukten av en plante utvikle samtidig, men selv om de avhengige av hverandre, de er ikke det samme. Frø er delen av en plante som inneholder anlegget fosteret. Frukten er eggstokken av en plante som gir næring og beskytter utvikle frø. Antall og størrelsen på frø bestemmer hvor stor frukt vil vokse.

Frukt

Frukt er modne, moden eggstokk av en plante som inneholder anlegget frø. Skall er den ytre delen av frukten som omgir frøene. Den exocarp, eller ytre huden; mesocarp, eller kjøtt og endocarp, eller indre dekker utgjør skall. Frukt, plasseres i kategorier med hensyn til om de er tørre eller kjøttfulle og hvorvidt de sprekke når de modne. Enkel frukt utvikle fra en eggstokken av en enkelt blomst. Enkel kjøttfulle frukt inkluderer bær som druer, drupes som kirsebær som inneholder hard groper og kapsler som bomull som tørr og splittet langs flere sømmer. Enkel tørr frukt inkluderer belgfrukter som erter som tørr og splittet langs to sømmer, korn som mais som inneholder billene smeltet frukt veggen og nøtter som eikenøtter der frukten er veggen er atskilt fra frø jakke. Samlet frukt som bjørnebær utvikle fra en blomst med mange eggstokkene. Flere frukt som ananas utvikle fra eggstokkene mange blomster på en enkelt stilk.

Frø

Frø består av anlegget fosteret, lagrede mat vev og en tykk, beskyttende frø jakke. Beskyttelses hylser inneholder embryoets skyte og rot. Cotyledon nærer frøet som det begynner å vokse og endosperm gir næring som fosteret utvikler. Frøene skal vokst, høstet og behandlet på riktig måte for å gjøre dem produktiv. Noen frø er spiselige, inkludert solsikke, Lin, sesam og gresskar frø.

Frukten er rolle i frø dispersjon

Mens frukt smaker og inneholder mange vitaminer og mineraler som forbedrer helsen til mennesker, er Hovedformålet med frukt å spre frøene, i stedet for å tjene som en matkilde. Dyr tiltrukket av den søte smaken av frukt spise det og slipper frøene i ulike områder. Non-kjøttfulle frukt kan holde seg til dyret og overføres til andre steder. Litt frukt kommer ut frø forcefully, mens andre frø er båret til nye steder av vind eller vann.