Forskjellene mellom Wave & gjennomgripende Petunias

September 29

Forskjellene mellom Wave & gjennomgripende Petunias

Wave petunias er noen av fem varianter i en serie kalt "Ri bølgen." Utviklet i Japan og introdusert til USA i 1995, er de markedsført her av Ball hagebruk selskap. Gjennomgripende petunias kan være noen av flere Sorter, og du kan finne dem på barnehager og hagearbeid sentre under varemerkebeskyttede navn som Supertunia eller Surfinia, begge markedsført av bevist vinnerne. Cascadia petunias, utviklet i Israel, er ganske vanskelig å finne i USA, selv gjennom Internett-forhandlere.

Voksende vane

Wave petunias vokse lav til bakken, når bare 4 til 6 inches i høyden og sprer seg fra 3 til 4 fot. Hvis plantet 12 inches hverandre de vokse sammen, gi et blomstrende bunndekkende. Gjennomgripende petunias, derimot, har en etterfølgende vekst vane. De vokser vanligvis 12 til 18 inches i høyden. Plantet i hengende beholder, kan tentakler henge opp til 4 fot i lengde.

Blomstrende periode

Wave petunias er halve sesongen bloomers; blomster vanligvis vare før den første frosten. Gjennomgripende petunias blomstrer tidlig i sesongen. Enkelte Sorter kan vedvare gjennom hele vekstsesongen mens andre er ferdig av midten til slutten av sommeren. Wave verken gjennomgripende petunias krever deadheading, en kvalitet kjent i drivhus floral industrien som selvrensende.

Blomster

Både Wave og gjennomgripende petunias kommer i en rekke farger. På tidspunktet for publikasjonen, er det seks Wave petunia farger å velge mellom: hvit og ulike nyanser av rosa og lilla. Gjennomgripende petunias blomstrer i en større rekke farger. Blomst størrelser varierer sorten, fra små til store. Wave petunias er enkelt, men det er en variasjon i serien, Dobbel bølge, som blomstrer i doble blomster. Gjennomgripende petunias tilbyr mer doble varianter enn Wave samling.

Bruker

Wave petunia er også kjent som «spre petunia» og benyttes beste i bakken hvor det kan spre og dekke hagen senger. Gjennomgripende petunias, derimot, er ideelle for beholder plantings. Noen varianter pleier å være aggressiv og bør ikke blandes med andre beholder plantene, men alle ser fantastisk søl over på siden av en hengende kurven eller vindu. Noen varianter av gjennomgripende petunias blomst bedre sjekk med en halv dag skygge, så kortet som kommer i anlegget barnehager potten for bekymre behov.

Fôring

Wave petunias krever mer gjødsel enn gjennomgripende petunias. I drivhuset tilbys de gjødsel under hver tredje vanning. En brå endring av planen, ved å bringe dem hjem, kan begrense mengden blomster fabrikken produserer. Ball hagebruk selskapet anbefaler bruk av 1 spiseskje med flytende 10-4-3 gjødsel i en gallon av vann til vann bølgen petunia gjennom hele sesongen. Hver syvende vanning skal med rent vann. Supertunia og noen av andre gjennomgripende petunias krever vanligvis gjødsel annenhver uke i mai og en gang i uken i juni.

Tips

Hard off begge typer petunias når du bringe dem hjem. Forhandlere rådes til å holde dem i skyggen å unngå å måtte vann for ofte, slik at de ikke er vant til solen. Plasser petunias i solen i to til tre timer på den første dagen, og plassere dem i et lyst sted. Gradvis øke mengden av sol de får i løpet av en uke før de er i full sol hele dagen.