Forskjellene mellom rødt og grønt velsmakende epler

January 2

Forskjellene mellom rødt og grønt velsmakende epler

Det er to hovedtyper av velsmakende epler. Først er Red Delicious, som er vanligvis en lys rød og har fem opplagt støt på bunnen. Den andre typen er en runde, grønn-gul apple kjent som Golden Delicious. Noen kaller Golden Delicious apple et grønt Eple; men når det er fullmoden, har mer gul til det enn grønn. Disse to typer har noe til felles, men også en rekke forskjeller.

Egenskaper

Red Delicious apple er søt, men ikke altfor så. Det har noen ganger en liten bit av tartness, men dette ikke er alltid tilfelle. En Red Delicious er veldig klar og saftig, med blek gul kjøtt. Det er naturlig lav i syre. Golden Delicious apple er søtere enn Red Delicious og har en hyggelig, mild smak. Kjøttet av denne apple er klar med en veldig lys gul farge og er ganske saftig.

Smak

Både Red Delicious og Golden Delicious varianter av epler er egnet for å spise rå. Hvilken er best er hovedsakelig et spørsmål om personlig smak. Begge er veldig søt og skarpe. Hvis gylden deilig Eple vises mer grønn enn gul, det kan ikke være moden nok spise rå og vil ikke være så søt som det vil være når moden. Som det aldre, viser det til en opplagt gul farge, som kan indikere at det er forbi sin glanstid. Det vil sannsynligvis ha mistet både sødme og skarphet på det tidspunktet. Red Delicious forblir røde selv når det er eldre, så det er vanskelig å fortelle ved å se på det hva det kan være like inne.

Matlaging

Golden Delicious apple er utmerket for matlaging. Den kan brukes å lage paier, applesauce eller bare bakt med litt sukker og kanel drysset på toppen. Det kan også vanligvis fryser godt være skiver og fryses for senere bruk i paier. Red Delicious apple holder ikke også i smaken Når kokt. Det også fryser ikke godt og er best bevarte nedkjølt og spist rå.

Andre bruksområder

Begge typer velsmakende epler kan brukes å gjøre eplecider. Faktisk, er de ofte kombinert for å lage en balansert cider. De kan også kombineres med andre typer epler, som Jonathan med Golden Delicious. Golden Delicious kan også gjøres i apple smør og gelé, men Red Delicious er ikke et godt valg for en av disse.