Forskjellen mellom sommer & våren blomstrende planter

September 18

Forskjellen mellom sommer & våren blomstrende planter

Velge planter for hjemmesiden hage, er et viktig hensyn tidspunktet for blomstrende for bestemte planter. Forskjellene mellom våren blomstrende planter og sommer blomstrende planter har ingen entydige grenser. For eksempel blir våren blomstrende planter plutselig ikke sovende når sommeren begynner. Derimot våren sommerblomster ikke plutselig til liv på 21 juni i Nord-Amerika. Det er imidlertid store grupperinger av planter som kategoriseres løst.

Identifikasjon

En våren plante refererer til en som blomstrer tidlig i sesongen med blooms gradvis avta til slutt kjøligere nettene av våren gir vei til mer temperatur netter nærmer sommer. En sommer plante refererer til en som krever mildere vær, ofte spesielt varmere kvelder, angi blomster. Sommer blomstrende planter generelt fortsatt i blomst i den varmeste delen av sesongen. Men er det mange unntak til denne smale kategorisering.

Funksjoner

Utnytte en bred ramme å bestemme differansen mellom våren og sommeren blomstrende planter, mange hjem gartnere separat ved å markere karakteristikkene av ettårige og stauder. For eksempel mange stauder, (planter som lever i tre eller flere år) vise overstrømmende spring vekst, blomster tidlig i sesongen, så stoppe før sommeren begynner. Contrastingly, ettårige, (planter som fullfører livssyklusen i ett år), ofte blomst i slutten av våren til forsommeren og bloom til frost og regnes derfor sommer blomstrende planter.

Betydning

Blomst tid spiller en betydelig rolle i gardener's valg av planting sted for bestemte planter. Et område som inneholder bare ettårige vises bare i off-season, mens flerårig senger med alle våren blomstrende planter vil variere litt i farge hele sommeren voksende sesongen, avhengig utelukkende på bladverket for estetisk appell. Interspersing ettårige sammen med stauder i hageområdet, guidet av preplanned treplanting ordninger er en vanlig praksis blant hjem gartnere å høste gevinstene av både våren blomstrende og sommer blomstrende planter.

Typer

Det er oppsvulmede planter som blomstrer i hver sesong. Likevel, i Nord-Amerika, pærer og stauder utgjør flertallet av de første blomstene av våren. Populære tulip, oppsvulmede medlem av liljefamilien, er en sann våren plante i Nord-Amerika. Tulipaner, sammen med medlemmer av Narcissus slekten, påskeliljer, i mange tilfeller viser den første viser fargen på hjemmesiden hage. Flere medlemmer av iris familien, inkludert populære crocus, er også tidlig bloomers.

Betraktninger

Klimaet i regionen spiller en avgjørende rolle i å bestemme hva er våren blomstrende og sommer blomstrende planter. Hjemmet gartneren tar også i betraktning det faktum at ettårige i en klima kan være stauder i en annen. Heldigvis bruker kommersielle dyrkere og seed produsenter en stor mengde etablert forskning til å merke sine produkter før markedsføring. Således, å vite hva sesongen en bestemt plante vil blomstre i i klimaet tar minimal innsats fra hjemmet gartneren.