Forskjellen mellom Short-Day & lang dag planter

October 11

Forskjellen mellom Short-Day & lang dag planter

Botanikere, horticulturists og hjem gartnere har vært interessert i forskjellene mellom short-day og lang dag planter i mange år. Lære om disse typer planter kan hjelpe du avgjøre hva å vokse i din hage eller hjem drivhus. Du kan bedre forstå når disse plantene er sannsynlig å produsere blomster eller frukt for deg og tvinge blomstrer hvis du er interessert.

Lys varighet

En fotoperiode er varigheten mellom lys og mørke mottatt av en plante innen en bestemt tidsperiode, som 24-timers dag. Photoperiods endre med sesongen som solen gir lengre perioder med dagslys i sommersesongen og stadig kortere perioder av sollys som høsten og vinteren. Selv om sommertid er viktig i photoperiodism, har plante biologer oppdaget at kort - og lang-dagers planter egentlig forstand periodene i mørket og produsere blomster som følge av lengden på eksponering for mørke.

Ulike behov for lys og mørk

Short-Day og lang dag planter har ulike behov for lys og mørke. Som navnet tilsier, begynner blomster å danne på short-day planter som perioden dagslys forkorter mindre enn 12 timer og natten vokser lenger fordi de trenger lengre perioder med mørke å blomstre. Derimot trenger lang dag planter Dagslys eksponering av mer enn 12 timer å produsere blomstrer, etterfulgt av en kortere natt.

Forskjellen i blomstrende sesongen

Planter som i høst og vinter er kjent som short-day planter. Når deres høysesongene er, de bruker våren og sommeren måneder i en vegetativ vekst stadium som tillater anlegget å sette sin energi i utvikling av ny vekst og energi lagring i høst og vinter månedene. Lang dag planter, derimot, blomstrer i løpet av lengre dager på våren og sommeren månedene.

Typer

Lang dag planter kan observeres raskt voksende og produsere blomster eller frukt i sommermånedene. I hagen finner du eksempler på lang dag planter i salat og reddiker du vokser. I naturen er clover et eksempel av en lang dag. Purple coneflower, hollyhocks og Iris er eksempler på blomst-produserende lang dag planter. Chrysanthemum blomster er en populær høst blomst som trenger mindre lys, noe som gjør det til et short-day lys. Noen av de mer populære sesongmessig eller ferie blomster, for eksempel poinsettias eller påske kaktus, er også short-day planter.