Forskjellen mellom Quaking Aspen & bjørk

January 5

Forskjellen mellom Quaking Aspen & bjørk

Quaking osp (Populus tremuloides) og bjørk (Betula spp.) er begge løvtrær med små blader, selvlysende bark og oppreist, vertikale veksten. Hver også gir delikat gren tekstur og i en moden høyde mellom 40 til 60 fot, passe fint inn i mange bolig landskap. Ikke erstatte ett tre, men. De kan ligne på avstand, men disse trærne har viktige forskjeller både behandling og vekst vane.

Botaniske kategori

Quaking aspen er en bestemt poppel, bjørk er en hel familie av trær. Vanlige birches inkluderer river bjørk (B. nigra), en raskt voksende innfødte av det østlige USA og de europeiske hvit bjørk (B. pendula), et ikke-native tre med spøkelsesaktige blek bark. Quaking aspen, derimot, er et enkelt utvalg innfødt til vestlige USA.

Blader

Quaking aspen blader er runde med liten, avrundet serrations margene og en litt spiss tupp. De har lange, flate petioles eller stilk, som fungerer som airfoils og forårsake bladene skjelve i mykeste vind. Høsten de slå skarpe, klare gul i kalde været, men ofte bare visne tan eller spraglete gult ved lavere elevations. Bjørk arter også gule for høsten, men bladene mer avlang enn quaking osp og kommer til en forskjellig punkt. Blad margene er fint, men kraftig taggete petiole er runde.

Bark

Unge quaking aspen bark er glatt og pulveraktig hvit. Knop og arr skiller seg ut i mørke lettelse mot bark, og det kontrast slående mot mørkere bakgrunn. Bjørk bark varierer fra en rik brun til hvitt, avhengig av arten. Paperbark bjørk (Betula papyrifera) har elfenben til hvite bark som skreller i store ark. Europeiske hvit bjørk (B. pendula) også har hvite bark bagasjerommet og eldre lemmer, men mindre grenene er gylden brun. Elven bjørk (B. nigra) har rosenrød unge vekst, men eldre bark er en gylden brun som skreller attraktivt som treet aldre, lage vannrette krøller.

Vekst vane

Selv om de produserer frø, quaking aspen vanligvis spres gjennom underjordiske røtter å opprette en genetisk identisk skogholt - kan en enkel klone spres over 100 hektar. De tilpasse seg et bredt spekter av voksende forhold, men er kortvarige i varme klima. Aspen trenger litt pleie og kan bli invasiv. Bjørk, derimot er hyggelige men krever regelmessig fuktighet og beskyttelse fra bronse bjørk borer, et insekt som decimates bjørk. Begge, men vokser ofte i tett lunder.