Forskjellen mellom mannlige & kvinnelige Nettle planter

March 8

Forskjellen mellom mannlige & kvinnelige Nettle planter

Navnet «brennesle"gjelder en rekke planter, men nåværende botaniske tenkning begrenser sant nesler til slekten Urtica. Dette inkluderer brennesle, som har mannlige og kvinnelige planter som skiller seg fra hverandre i floral og vegetative egenskaper.

En Monoecious blomst

Ikke alle sanne nesler har mannlige og kvinnelige blomster. Mannlige og kvinnelige blomster av Urtica urens (dverg Nesle) oppstår ikke bare på samme plante, men selv i samme blomsten klyngen.

Brennesle

Mannlige og kvinnelige blomster av Urtica dioica (brennesle) bor i separate abodes, og disse to abodes kalles mannlige og kvinnelige planter. Mens både i form av bladene og deres vane å vekst avviker de fra hverandre på ulike måter.

Blomst deler

Blomster av den mannlige plantene har fire pollenbærere, dvs strukturer som produserer pollen som fertilizes egg av kvinnelige blomster. Blomstene av kvinnelige anlegget har en enkelt pistil med enkelt egg som kan produsere en enkelt frø.

Blomster klynger

Den kvinnelige blomsten klyngen tilbyr en rikere rekke blomster enn mannlige og de nikke nedover. Mannlige klyngen, en enkelt raceme, pinner oppover i en vinkel.

Vegetative forskjeller

Om vegetasjon av mannlige og kvinnelige nettle er lignende, avslørte en studie av Weglarz og Roston visse forskjeller. Mannlige anlegget var mer produktiv i produksjonen av løvverk og sin rotstokker overført flere skudd enn sine kvinnelige motstykke.

Polyfenoler

Samme studie viste en kjemisk forskjellen mellom mannlige og kvinnelige nettles. Kvinnelige nettle gir færre polyfenoler enn mannlige, men polyfenoler av sistnevnte var enklere struktur enn kvinnelige.