Forskjellen mellom kjegler & blomster

February 15

Forskjellen mellom kjegler & blomster

Planter som produserer kjegler og blomster tilhører en plante gruppe kalt spermatophites. Disse plantene reprodusere seksuelt, gjør bruk av sæd og egg å produsere frø. Gjengivelse prosessen betyr at kjegler og blomster er pollen produsentene i verden, pollen korn bærer sperm underveis av vind, vann eller skapningen til eggene for befruktning. Utover slike fellestrekk beskikket flere ulike egenskaper kjegler og blomster.

Dekkfrøede planter vs Gymnosperms

Om planter som produserer blomster og kjegler begge faller under overskriften av blomsterplanter, tilhører de forskjellige plante grupper. Kjegler vokser på gymnosperms, mens blomstene Dekkfrøede planter. Gymnosperms utviklet seg først den dominerende planter i en alder av dinosaurer. Når blomstrende planter utviklet, men de seg meget vellykket, og nå utgjør majoriteten av anlegg på land.

Frø

En blomst forenes sæd og egg i en eggstokk. Når dette skjer, forvandler eggstokken, bli en frukt som bærer frøene. Faktisk den "angio-" i største refererer til frukt, og betyr "skipet", mens "sperm" refererer til frø. Alle planter oppretter bare blomster frukt. Uten frukt er frø av kjegler naken, opprettet på undersiden av en kjegle skalaer. Denne karakteristiske gir gymnosperms navnet sitt, for "gymno-" i Nakenfrøede planter betyr naken.

Anatomi

Kjegler og blomster har noen viktige forskjeller i strukturen. Foruten en eggstokk, som er faktisk en del av en pistil, kan blomster ha store, kronblad og kronblader. Pollenbærere produsere pollen, kronblader omslutte blomst som det utvikler seg og kronblad opprette nektar og duft. Kjegler, derimot, avhengig av sporophylls for deler, dette skaper endret grener - membran selv - og blader, som skalaer koner.

sex

Som seksuell avspillere, kan kjegler betraktes som mann eller kvinne, avhengig av om membran produserer sæd eller egg. Det samme kan sies om blomster, men det slutter ikke der. Selv om noen blomster er mann eller kvinne, er de fleste blomster - 90 prosent av dem - hermafroditter, noe usett blant gymnosperms. Disse androgyne blomstene har både en mannlig stamen og et kvinnelig pistil. Fordi hermafroditter har de grunnleggende delene for oppretting av frø, merket de "perfekte" blomster. Mannlige og kvinnelige blomster kan ikke oppnå reproduksjon av seg selv og kalles "imperfektum".