Forskjellen mellom gjær & Mold

November 5

Gjær og mugg begge tilhører sopp kingdom. Forskjellen mellom gjær og mugg er at gjær er en encellet organisme, mens mold er flercellet. Muggsopp og gjær har interaksjon med mennesker i tusenvis av år. Noen er mat, noen er patogener og noen er en integrert del av våre kropper.

Kategori

Både gjær og mugg er sopp, som har sitt eget rike utenfor de dyre- og plantelivet kongedømmene. Ord gjær og mugg er populære paraply vilkår gjelder for titusenvis av ulike arter.

Gjær

Gjær består av én celle, men har klart å produsere 1500 forskjellige arter. De spiser sukker og produsere etanol, en type av alkohol. Saccharomyces er den mest kommersielt levedyktig gjær. Folk har brukt gjær i mat for tusenvis av år. Andre gjær bor i kroppen og bidra til å bryte ned næringsstoffene.

Mold

Forskere har identifisert og navngitt mer enn 100.000 arter av muggsopp. Muggsopp består av en rekke celler som bryter ned organisk materiale. Muggsopp spise noe basert, og resultatet er viktig i resirkulering av næringsstoffer. De fleste muggsopp er ufarlig for mennesker og noen er spiselig, men noen føre mindre helseproblemer.

Likheter

Gjær og mugg har mye til felles. Begge er sopp som behandler grunnleggende næringsstoffer. Både samhandle med en rekke andre arter og har utviklet gjensidig fordelaktige relasjoner eller patologiske forhold. Begge er også avgjørende for hvordan organisk liv funksjoner.