Forskjellen mellom en plomme treet & et kirsebærtre

March 5

Forskjellen mellom en plomme treet & et kirsebærtre

Kirsebær og plomme er løvfellende stein frukttrær, som produserer en kjøttfull frukt med en enkelt frø med en vanskelig ytre frø jakke. De fleste kultivarer av kirsebær og plomme krever deling for å produsere en avling, men det er noen varianter av både som er self-pollinating. Kirsebær og plommer er blant kald-hardiest frukttrær, ifølge University of Minnesota, men begge krever noen ly fra kalde vinder. Utover det, deres forskjeller montere opp.

Blader

Sammenligne bladene av kirsebær og plomme. Kirsebær bladene er vanligvis 2 til 3 inches lang og smal, konisk form med en spiss tupp. De har også en fin, saw-toothed kant. Plomme bladene er litt større, bredere form og butt tupp. Plomme bladene er smal på deres stammer, mens kirsebær bladene er smaleste deres tips.

Frukt

Kirsebærtrær produsere klynger av små, røde, gulaktig rød til mørk rød frukt på lange, tynne stengler, om halv-tommer til 1 tomme i diameter. Plommer produsere kort, tykk stammet, mye større frukt, ofte 3-4 inches i diameter. Plommer kan være en rekke farger, fra blått til dyp lilla oransje rød. Gjøre en smakstest, også. Kirsebær kan være søt eller syrlig, avhengig av sorten, mens plommer har en mellower, jevnt søt smak. Legg merke til at gropen av en plomme er ganske litt større enn stone av kirsebær.

Bark

Se på bark av et kirsebærtre. Du finner det glatt, rødlig brun og nesten skinnende utseende, spesielt på kvist. Den glatte overflaten blir avbrutt av litt hevet, grå renner:. Kirsebær bark er også tynn og lett skadet. Plomme bark er derimot, shaggier, tøffere struktur og grå. Noen plomme varianter har bark til være peeling, som en bjørk, og peeling blir mer uttalt som treet modnes.