Forskjellen mellom en kompakt & etterfølgende Petunia

March 12

Forskjellen mellom en kompakt & etterfølgende Petunia

Populariteten til petunias, tilskrives deres skjønnhet, lang levetid og enkel vekst, er dokumentert i hundrevis av varianter som er utviklet og navngitt av bøndene. 1997 kåret året Petunia ved National Gardening Bureau og anlegget appell bare vokst siden. Velger den riktige petunia for din hage eller beholdere kan virke som en skremmende oppgave, men er lett snevret ned etter ditt bruksområde. For best resultat, identifisere individuelle petunia's forskjellige vekst vaner.

Kompakt

Både multiflora og milliflora petunias anses å være kompakte i naturen. Begrepet "compact" refererer til bunching, kort vekst vane og liten spredning. Multiflora har en middels stor blomst som produseres produktivt over hele anlegget, til tider helt skjuler noen grønne. Milliflora er den minste av petunias, med små planter produserer store mengder miniatyr blomster. Disse blomstene er sjelden mer enn en tomme eller så i diameter.

Kompakt bruker

Multiflora typer petunias brukes ofte i klynger, en praksis som kalles "massing." Ved massing planter sammen i en hage, oppretter du en imponerende haug av farge. Milliflora planter er godt egnet for bruk som kanter planter i hagen å lage lyse kantlinjer eller for bruk med andre planter i containere. Plass milliflora planter fire til seks inches fra hverandre, og multiflora planter ca 12 inches hverandre.

Etterfølgende

Preget av seig nå, sende etterfølgende petunias ut endeløse blomstrende stammer å utvide deres diameter. Den mest kjente av de etterfølgende variantene er Wave petunia. De har små blomster og anses å være lavere vedlikehold enn andre petunia. Grandiflora, den største av familien, har også en etterfølgende vekst vane som gjør dem ideelle for hengende kurver. Andre etterfølgende petunias er også klassifisert som bakken dekker, siden de kontinuerlig sender ut villvin og kan raskt fylle tomrom hage.

Etterfølgende bruker

Det beste bruken for etterfølgende petunia er som en beholder plante, enten i en stående pott eller hengende kurven. Siden grandiflora varianter produsere 3 foten av stammen i en sesong, ta dette i betraktning når du velger din beholder. De kan også være plantet i blomsterbed, plassert rundt 12 inches hverandre. Bunndekkende petunias krever en 18-tommers avstand for å trives. Wave petunias skal være lik avstand etter pakken instruksjoner, med avstand mellom 12 inches opptil 24 tommer. Etterfølgende petunias spre mer enn mounding, kompakt varianter.