Forskjellen mellom en einebær, furu & en tuja

April 24

Einer, furutrær og arborvitaes hører Nakenfrøede planter delingen av planteriket, betyr at de produserer frø eksponert for luft i stedet for lukket inne i en blomst. Alle tre planter er eviggrønne og brukte i landskap. Men utover disse grunnleggende likheter har einer, furutrær og arborvitaes tydelige forskjeller som påvirker hvordan du bruker dem i landskapet.

Klassifisering

Navn einer og furu refererer til to planteslekter eller grupperinger av arter, kalt Juniperus og Pinus, henholdsvis. Dette betyr at flere plantearter landskapet faller under klassifiseringer av einer og pine. Disse artene kan se svært forskjellig fra hverandre.

Tuja, derimot, refererer til én art, occidentalis bartrær eller nordlige hvite-cedar. Selv om mange kultivarer av tuja tilbyr et variert utvalg av landskap planter, deler alle egenskaper til felles.

Løvverk

Juniper slekten av tuja tilhører Sypressfamilien og ligne hverandre på noen måter. I motsetning til de fleste evergreens, som produserer inntil løvverk, har einer og tuja små, overlappende bladene som ligner skalaer. Einer kan også presentere liten, veldig skarp nåler i tillegg til deres skjellaktige løvverk.

Pines, derimot, utvikle nål som bladverket av typiske evergreen. På pines oppstår nåler fra stammen i klumper av to eller flere, skille dem fra andre evergreens, der nåler oppstår enkeltvis.

Størrelse

Alle tre planter varierer i størrelse avhengig av arter og sorten, shrubby skjemaer samt store trær. Pines tendens til å vokse som trær, med arter som den østlige white pine (P. strobus) overstiger høyder av 200 fot hvis tillatt for å nå full modenhet. Tuja også vokser i naturen som et tre, nå rundt 50 fot.

Einer, derimot, har en tendens til å vokse i lav, shrubby former, ofte fungerer som en bunndekkende beplantningen. Redcedars er unntaket og oppnå høyder på rundt 50 fot i naturen.

Landskapet bruk og omsorg

Et omfattende utvalg av kultivarer gir gartnere en rekke former og størrelser å velge mellom når du velger einertrær og arborvitaes, gir disse plantene mye fleksibilitet i landskapet. Einer, for eksempel ofte funksjon som groundcovers eller busker. Tett vekst vane arborvitaes gjør dem et naturlig valg for skjermer og hekker.

Pines, derimot, pleier på grunn av sin størrelse, å tjene som foundation eller aksent planter. Deres størrelse og eviggrønne bladverket også gjør dem et godt valg når du bygger en windbreak.

Alle tre typer trær foretrekker full sol og fruktbart, godt drenert jord, selv om arter og kultivarer eksisterer som tåler tørr eller dårlig jordsmonn. Arborvitaes vokser særlig på både alkaliske og sure jordsmonn. Ingen av trærne krever tung beskjæring eller vedlikehold når etablert.