Forskjellen mellom Determinate & ubestemte tomatplanter

January 28

Forskjellen mellom Determinate & ubestemte tomatplanter

Tomater er den vanligste hjemmelaget vegetabilske etterfulgt av paprika og agurk. De var en gang regnet giftige fordi de tilhører søtvier familien av planter. Faktisk, er de svært næringsrik, enkel å vokse og tilgjengelig i mange varianter, inkludert noen som anses determinate og andre som er ubestemmelig.

Determinate

Determinate tomater sette alle sine krefter og energi i en enkelt beskjære frukt. Bush-lignende plantene vokser til en bestemt størrelse, blomster og frukt. For mest determinate typer, alle frukt modner over en to - til tre - ukers periode. Når frukten modner, gjøres anlegget. Det har gjort frø og produsere ikke mer frukt. Anlegget vil vokse lite, hvis, etter produsere tomater, og bladene av mange varianter begynner å gulne etter frukt produksjon, selv om uker eller måneder forblir i vekstsesongen.

Ubestemte

Ubestemte tomat vinranker vokser kontinuerlig fra spring gjennom fall, og ved slutten av sesongen, kan nå 10 fot eller mer i høyden. Vinrankene blomst, produserer frukt og fortsetter å vokse samtidig. Tomater vokser og modnes, fortsetter anlegget å produsere mer blomster og mer frukt. Det er helt vanlig å ha blomster, grønne tomater og modne tomater plukke på samme Ubestemte vintreet. Ved slutten av en sesong, en stort vinranke kan har produsert mer enn en bushel av tomater og fortsatt har grønn frukt som kan være modnet innendørs.

Semi Determinate

Semi determinate tomater er bevisst hybrider eller naturlig valgte kors av determinate og ubestemmelig tomater. Vinrankene fortsette å produsere etter den første avlingen, men forskjellige fra determinate og ubestemmelig varianter i både vintreet vekst og frukt produksjon. Vinstokkene vokser seg høyere, og vanligvis krever staking eller caging, men de er ikke som produktive bøndene som ubestemte tomater. Noen varianter produsere en enkelt tunge beskjære frukt som ligner en determinate tomat etterfulgt av en periode med pågående produksjon som ubestemte vinstokker. Andre er mindre åpenbare i deres vekst vaner og produsere påfølgende mindre avlinger som modnes samtidig.

Tomat vekst vaner og bruk

Determinate tomater er generelt foretrukket av folk som tomater. Vinrankene produserer og modne alle tomatene, som er mer praktisk for innsamling og canning formål. Fordi vinrankene er vanligvis mindre og bushier, gjøre determinate tomater også god terrassen eller senkede tomater.

Ubestemte tomater produsere alle årstid lang. Noen varianter starte tidlig og forsinker sluttdatoen. Folk som ønsker å spise ferske tomater i hele sommer og i høst vokse ubestemte varianter. Ubestemte vinstokker krever staking eller caging for å holde fruktene og ranker av bakken.

Semi determinate vinstokker ofte produsere større avlinger enn determinate varianter og fortsette å produsere lenge etter determinate vinrankene har gulnet. De pleier å være et kompromiss mellom determinate og ubestemmelig vinstokker og brukes for både canning og frisk på bordet.