Forskjellen mellom Alaska Shasta & Super Shasta Daisy

March 10

Forskjellen mellom Alaska Shasta & Super Shasta Daisy

I 1800-tallet forsøkte gartner og blomst entusiast Luther Burbank å opprette en stor-blomstret, langstilkede tusenfryd for skjæring og floral ordninger. Sluttproduktet av hans mange prøvelser het Shasta daisy; en elskede hage flerårig. I dag, mens det er mange varianter av Shasta daisy å velge mellom, i "Alaska" og "Super" Shasta er to av de mest populære. og selv om de begge gi samme klassiske blomsten, de varierer noe i produktivitet, hardførhet, bloom-tid og vigor.

Shasta Daisy funksjoner

Shasta daisy "Alaska" og "Super" Shasta er hytte hagen favoritter som gjør utmerket uformelle kantlinjer eller lav hekker. Plantene blomstrer overdådig hele sommeren, produsere en mengde 3-tommers, gul-sentrert, hvite blomster, og begge fortsette å være produktive godt inn i høsten hvis deadheaded regelmessig. Grovt tannet, grov-struktur, mørkegrønne blader kappen oppreist stammer 36 inches høy. Men mens begge produserer slank, solid stammer, stammen av «Super» er tykkere enn i "Alaska", gjør det et bedre valg for de som planlegger å bruke deres tusenfryd i blomsteroppsatser.

Alaska Shasta

I "Alaska" Shasta har lenge vært en av de mest populære kultiverere. 20-tommers planter bærer iøynefallende, krysantemum-lignende blomster fra forsommeren til begynnelsen av høsten. Mens dette kan også sies om "Super" Shasta daisy, i motsetning til «Super» produserer i "Alaska" flere blomster på en enkelt stilk. Det er også mer robust av to og finner vokser i hagen så langt nord som sone 3 på USDA hardførhet kartet.

Super Shasta

«Super» Shasta er ikke så godt kjent eller så allment dyrket som "Alaska", men det er ikke mindre vakker. Plantene er lignende i størrelse og form, og de slanke stengler produsere samme prangende blomster, men "Super" Shasta begynner å blomstre flere uker tidligere enn i "Alaska" og er fortsatt i blomst lenger i høst, fylle hagen med farge og tekstur i måned etter måned. "Super" planter, men er ikke så kaldt-hardføre som "Alaska"; Derfor kan langvarig lenser dyrkes i hager nord for USDA hardførhet sone 5.

Hvordan å vokse

"Super" Shasta tusenfryd gjøre godt i solfylte steder, mens i "Alaska" gjør best når ligger i delvis skygge, særlig i områder av landet kjent for varme, tørre somre. Plante container-vokst prøver tidlig om våren forlate 24 mellom "Super" Shastas til 36 inches mellom "Alaska" Shasta planter. Deadhead flora regelmessig eller redusere planter etter en flush med blomster å oppmuntre re blomstrende.