Formel for å lage betong

June 22

Betong er enkelt og billig å gjøre, holdbare, og kan bli kastet i en uendelig rekke av figurer og formasjoner. Med bare noen få ingredienser og litt muskler, kan du blande din egen betong for husholdningenes prosjekter.

Ingredienser

Grunnleggende betong har fire ingredienser: Portland sement, sand, grus og vann.

Portland sement

Portland sement er betongs viktig ingrediens, og kommer i flere ulike typer. Portland sement Type jeg er den vanligste og burde være nok for bruk rundt i huset. I varme omgivelser, eller i områder med vann og jord høy sulfat innhold, kan du vurdere å bruke Type II eller Type V.

Tørr blanding

Portland sement bør først bli blandet med sand. For fortau, oppkjørsler og annen husholdning bruk er 1:2 forholdet Portland sement til sand typisk. Når Portland sement og sand er grundig blandet, legge alt fra 3 deler til 5 deler grus. Mengden av grus brukes bør ikke påvirke betongens strekkstyrke, men påvirker glatthet av det ferdige produktet. Vanligste er tørre ingrediensene 1 del sement, 2 deler sand og 3 deler grus.

Vann

Legge vann til tørre blandingen og bland godt til våt betong blir noe plast. Riktig plastisitet måles ved å observere våt betong «nedgangen.» Måle nedgangen, fylle en konisk test mold med godt blandet betong, fjerne mold og måle mengden av høyde som betong membran mister som det sprer seg. Til boligformål er en lavkonjunktur på ca 4 inches passende. Mindre nedgangen oppretter en stivere blanding som er vanskeligere å arbeide med. En nedgangen på mer enn 4 inches kan la blandingen for vannaktig.