Formålet med potter med et hull i midten

February 3

De fleste blomsterpotter inneholder drenering hull. Disse hullene kan virke som en ulempe for helgen gartnere som bekymrer seg at jord vil lekke ut av hullene og lage et rot på fronten veranda eller bakgården dekk. Men drenering hull er avgjørende for sunn vekst av alle beholder plantene.

Formålet med avrenningshull

Like godt drenert jord fremmer sunn vekst av planter i hagen, er drenering hull avgjørende for helsen til beholder plantene. Planter i Potter må være regelmessig vannet, og drenering hull at overflødige vannet renne fritt---forlate jord optimalt fuktig, ikke under. Godt drenert jord gjør at luften kan sirkulere og fremmer sunn rot vekst. Våt jord komprimerer, forlater lite plass for luft og sette scenen for rot råtne.

Bruke skåler

Plassere tallerkener under potter med avrenningshull virker som en enkel løsning å fange overflødig vann, men det kan føre til rot råtne hvis skåler ikke tømmes regelmessig. Potter med permanent festet tallerkener er spesielt farlig som de er svært vanskelig å tømme. Stående vann i tallerkenen hindrer drenering, forlater jord under- og anlegget utsatt for rot råtne.

Grus

Selv om konvensjonell visdom sier at et lag med grus i bunnen av en gryte forbedrer drenering, kaller University of Illinois forlengelsen dette en "myte". I virkeligheten samler vannet i jord like over grus før det er helt mettet. Overskytende vann så avløp til grus--- men grus gjør lite for å holde jorda fra bli vannfylte. Grus også reduserer volumet av jord en pott kan inneholde, i hovedsak krympende størrelsen på potten og stimlet plantens rotsystem.

Skitt fanger

Gartnere bekymret for jord vaske ut av bunnen av beholderen hull kan plassere et papir kaffe filter, skjermen eller liten keramikk delt over hull før du legger til skitt. Forsiktighet bør tas å unngå blokkerer hullet med en altfor store stykke keramikk, som dette kan hemme drenering.

Dobbel Potting

Dobbel potting plasserer en pott i en større pott. Gartnere kan doble potten av estetiske grunner, å plassere en vanlig plast potten i en større dekorative beholder. Dobbel potting også er en effektiv metode for adressering bruker en pott som har ingen drenering hullet. Den lar gartneren plassere en gryte med avrenningshull i ønsket potten uten hull. For å unngå indre potten sitter i stående vann, må gartneren regelmessig fjerne mindre pott og tømme noe vann fra større potten. Hvis utvendig potten er stor nok, er det lurt å spre et lag med grus over bunnen av potten. Dette gjør at overflødig vann vil akkumuleres i grusen uten planterøttene stående i vann. Som en Gartners bonus er dobbel potting en enkel måte å rotere sesongmessige planter av potter.