Forholdet mellom Yucca planter & Tegeticula

February 6

Forholdet mellom Yucca planter & Tegeticula

Yucca slekten består av rundt 40 arter av blomstrende sukkulenter innfødt til Southwestern USA og Mexico. Yuccas er preget av deres tette rosetter av lancelike fibrøs grønne blader og deres lang spir voksaktig, hvit, bell-formet blomstrer. Yuccas har et spesielt forhold til en slekt av kjent som yucca møll (Tegeticula).

Forplikte samfunn

Mange planter, avhenger av insekter eller andre dyr for pollinering, prosessen der slike anlegg reprodusere. I noen tilfeller har en bestemt plante- og insektarter utviklet spesielt for å møte hver andre behov. Slik relasjon, der begge organismer stole på hverandre for å overleve, er kjent som forplikte samfunn. Et klassisk eksempel på forplikte samfunn er forholdet mellom yucca planter og tegeticula møll.

Pollinering prosessen

Tegeticula møll Larvene utvikler frø av yucca. For å samle disse frø, angi kvinnelige møll yucca blomst. Yucca pollen er ekstremt gummy, og stikker enkelt i hodet av den kvinnelige. Kvinnelige møll gir pollen pollenbærere av blomster, dermed instigating prosessen med befruktning.

Arter sammenkobling

Det er flere forskjellige arter av både yucca og tegeticula. Hver arter av anlegget har sin egen spesielle tilsvarende møll. For eksempel Chaparral yucca (Yucca whipplei) er pollinated av Tegeticula maculata, mens Mojave yucca (Yucca schidigera) er pollinated av (og feeder avkommet fra) Tegeticula yuccasella.