Fordelene med tåkete røttene dine i Hydroponics

May 28

Aeroponics, i stedet for hydroponics, brukes til å beskrive voksende systemer der en tåke eller tåke nærer planterøttene. Ingen vann eller voksende medium brukes. Hovedforskjellen mellom teknisk kompliserte, dyre foggers og enkel, rimeligere misters er størrelsen på vann partikler de produserer. Fordelene med aeroponic tåkete er mest hensiktsmessig forstått å effekten av misting.

Tåke grunnleggende

Kraftkrevende ultralyd foggers produserer vibrasjoner som gjør vann til en tåke som Sky. Partiklene av vann i tåken er mindre enn 5 mikron. En mikron er 1/1000 millimeter. Disse partiklene er så små at de trenge røtter uten kondens på overflaten deres. Derimot fungerer misters ved å slippe vann på en roterende plate, eller presser det gjennom et tips med små hull. Vann fra misters kondenserer på planterøttene, som kan føre til sykdom og andre problemer.

Oksygen og næringsstoffer

Planter kan absorbere en 5-mikro-partikkel gjennom deres porene. Vann avgjøres ikke på overflaten av røtter som den gjør med misters, slik røttene kan absorbere mer oksygen, som planter trenger for robust vekst. Misters produsere røtter som er glatt og hvit, mens foggers gi røtter dekket med fuzzy mikro-røtter. Disse mikro-røtter øke det samlede arealet av røttene, dermed absorbere mer oksygen og næringsstoffer.

Mindre sykdom

Tåkete er bedre enn misting for å levere næringsstoffer til magen, eller porene, på bunnen av bladene. Sopp, mugg, mugg og andre patogener kan utvikle på vanndråper igjen av misting. Misting røtter med næringsstoffer kan slå røtter i en floke, kvelende deres vekst og oppmuntre sykdom hvis de ikke tørke ut. Røttene bli tørr hvis de er fogged.

Ulempen

Siden foggers oppmuntre rot hår, redusere de utviklingen av lateral røtter. Tåkete systemer er teknisk forseggjort og dyrt. Du trenger en butikk kompressor å kjøre en fogger som produserer partikler av vann mindre enn 5 mikron. Foggers er kostbart å sette opp, og du må kontrollere vann og næringsstoffer nøyaktig. Hvis din fogger brytes ned, kan planter tørke ut og forverres raskt; Derfor bør du ha en backup herr.