Fordelene med Nikko blå hortensia planter

July 5

Nikko blå hortensia er en hortensia av gruppen macrophylla, "mophead" eller "store bladet" hortensia. Disse løvfellende busker er ønskelig for deres full, avrundet form, deres tette vekst og deres skinnende grønne blader. De er spesielt beundret for deres store, runde blomster klynger, som vises i slutten av våren. Fargen på blomsten er svært følsomme for jord pH. Hortensia macrophylla vokst i alkalisk jord har lys rosa blomster. De dyrket i nøytral jord har hvit eller krem blomster, og de dyrket i sur jord har levende blå blomster.

Blomster

Denne kultivaren blir i sentrum av oppmerksomheten når det er i blomst. Nikko blå har store, runde blomster klynger farget en veldig intens nyanse av blått og formet nesten som en ball. Nikko blå har blitt bred for denne fargen, så det er ganske lett å gi tilstrekkelig jord surhetsgrad for å gjøre blomstrer blå. Hver panicle (blomsten klyngen) kan være så mye som 5 inches i diameter.

Dekorativ verdi

Selv når det ikke er i blomst, er Nikko blå en attraktiv busk. Den vokser 4 til 6 fot høy og omtrent like bredt, med en full, avrundet vekst vane. Store grønne bladene er litt glossy. Denne busk kan være en attraktiv aksent i en blandet kantlinje eller en betydelig del av en busk kantlinje.

Hardførhet

Busk er hardfør USDA sone 9 sonen 6. Det kan dyrkes i kaldere områder, men det er sannsynlig å dø tilbake til bakkenivå hver vinter og vokse igjen fra røttene. Den blomstrer på fjorårets vekst, er det liten eller ingen blomst i kaldere områder.

Lett å sted

Det er enkelt å plassere Hydrangea macrophylla Nikko blå i de fleste hager. Det kan dyrkes i full sol til halvskygge. Det kan dyrkes i tung eller lett jordsmonn, som det blir rikelig med vann. Den blomstrer i slutten av våren eller tidlig sommer, vanligvis litt tidligere enn andre hortensia.

Lettstelt

Denne hortensia er motstandsdyktig mot de fleste skadedyr og sykdommer, slik at den krever lite omsorg. Det bør være vannet i utvidet tørre perioder. Grenene som døde eller brutt vinteren bør beskjæres i tidlig på våren. Noen andre beskjæring bør gjøres etter busk blomster, før ny vekst er etablert. Skrape litt aluminet sulfate i jorden i tidlig på våren vil gjøre blomster blåere. Panicles er sterilt, så uønskede planter ikke er et problem.