Fordelene med Mycorrhiza for skog helse

December 26

En mycorrhiza (eller "sopp røtter") er en symbiotisk (gjensidig fordelaktig) forbindelse mellom en plante røtter og en sopp. Foreningen er intracellulær eller ekstracellulær, avhengig av sopp involvert. Gjensidig Alliansen er gunstig for begge arter. Soppen får tilgang til sucrose og glukose fra anlegget, mens anlegget benytter soppen høyere absorberende kapasitet for næringsstoffer og vann. Mycorrhiza inkluderer ectomycorrhiza (EFM), ericaceous mycorrhiza, orchid mycorrhiza, arbuscular mycorrhiza og ect-endomycorrhiza. Endomycorrhizal treslag felles for skog inkluderer svart valnøtt, sycamore, aske og lønn. Ectomycorrhizal trearter omfatter bjørk, hemlock, furu, Gran og furu.

Større sykdomsresistens

Mycorrhizal skoger og planter har større motstand mot sykdom enn de som ikke utgjør slike tilknytninger. De er i bedre stand av ernæring på grunn av sin utvidet absorberende kapasitet. Mycorrhizal skog har større biomasse (skudd og røtter), er bedre i stand til å tåle abiotiske stress (effekt av ikke-levende stoffer på helsen til en levende organisme), salt og tørke. De viser også større motstand mot mikrobielle patogener og insekter. Egnethet av mycorrhizal skoger er større enn ikke-mycorrhizal seg, forbedret vann og nærings-opptak av anlegget, positive endringer i fotosyntesen aktivitet, forbedret væskeansamlinger i symplasm og større blad elastisitet. Mycorrhizal planter komme seg raskere etter en periode med stress enn ikke-mycorrhizal planter.

Økosystem funksjoner

Mycorrhiza og deres sopp komponenter spille viktige roller i riktig funksjon av økosystemet. Sopp er ansvarlig for nedbryting av død materie, spesielt i nedbryting av organiske forbindelser. Oppdelte saken deretter resirkulert tilbake til skogen og benyttes av andre planter. Mycorrhiza tillater sopp å beholde store mengder næringsstoffer i deres hovne biomasse, som fungerer som en matkilde for jorden insekter. Mange microarthropods feed direkte av mat kilder lagret i fungal sjefen og slipp de arkiverte næringsstoffer tilbake til skogen, gjøre dem tilgjengelige for andre plantearter.

Jord avgiftning

Ifølge nederlandske føderale departementet for utdanning og forskning fremmer en mycorrhizal tilknytning mellom skogstrær og sopp jord avgiftning. Det hjelper rydde opp områder florerer med forurensning, inkludert metal. Poplars, for eksempel er populære jord detoxifiers, og er i stand til å lagre store mengder metall forurensninger (og andre miljøfarer) i sine røtter og skudd. Prosessen med å returnere jord til opprinnelig tilstand ved å nøytralisere effekten av forurensninger kalles bioremediation. Dette resulterer i bedre lufting, redusert infestation og sunnere planter.