Fordelene med hvit Marigolds

January 6

Fordelene med hvit Marigolds

Mange gartnere misliker den ramme lukten av marigolds til tross for sin attraktivitet og anti-insecticidal trekk. En fordel med hvit marigolds er deres mildere duft. De fleste er fra arter Tagetes erecta, ofte kalt afrikanske eller amerikansk marigolds selv om slekten Tagetes er fra sentral- og Sør-Amerika. Kremet fargen på deres pongpong blomster var et produkt av en livslang søken av leder av en av Amerikas fremste frø selskaper, i tillegg til fastsettelse av bonde enke.

Burpee's Quest

David Burpee tok over frø huset etablert av sin far, W. Atlee Burpee, i 1915 og gjort marigolds en av selskapets viktigste fokuserer på forskning. Han økte solrik gul, appelsiner og mahoganies som blomsten er kjent, men han søkte noe mer unnvikende - en hvit marigold. I 1954 katalogen av W. Atlee Burpee & Co annonserte David Burpee en konkurranse som vil tildele $ 10 000 til den første personen til å vokse en marigold minst 2 1/2 inches bredt og hvite som selskapets snøstorm petunia.

Snowbird Marigold

"Tid" magazine rapportert at tusenvis av gartnere deltok, og Burpee selskapet brukte $250,000 testing sine oppføringer. Så, etter 21 år med vedvarende frø lagring og nyplanting for å oppnå stadig lysere farger marigolds, Iowan Alice Vonk vant konkurransen i 1975 da hun var 67. Hennes innsats resulterte i den Snowbird marigold. Andre hvit marigolds som ble utviklet fra det inkluderer French Vanilla, Snowball og snøfonn. Disse varianter oppnå en annen estetiske fordel som Burpee selskapet hadde forsøkt i alle dens marigold forskning: en mer behagelig duft.

Pest avskrekking

Afrikanske marigolds og andre viktigste Tagetes arter dyrkes i hager, franske marigolds (T. patula), har røtter som utstråler thiopene. Rot-knute nematoder unngå kjemisk, så de også unngå angriper røttene av grønnsaker, som for eksempel tomater, siden som disse marigolds er plantet. Nematoder er en mikroskopisk arter av runde ormen oppretter klumpet galls på røttene av planter og stunt sin vekst. En studie av nematologist Anton T. Ploeg av universitetet av California-Riverside, bemerket at interplanting afrikanske og fransk marigolds samt arten Tagetes minuta med grønnsaker redusert galling og økt avkastningen av råvarer med omtrent 50 prosent.

Hvit arter

Tagetes minuta er kjent blant annet som mønstre John Henry, stinkende Roger og meksikanske marigold. De gule blomstene på tuppen av sin candelabralike stammer er så lys at de ser hvit i noen bilder. Hvite blomster er karakteristisk for en annen lignende formet vill marigold som også blomstrer på stammen spissen. Det kalles irske blonder eller lakris marigold (T. filifolia). Som sin vanlige navn antyder, irske lace har delikat hvite blomster og gir fordelen med lukt som anis.