Forbløffende fakta av Camellia Japonica

June 6

Forbløffende fakta av Camellia Japonica

Selv om en innfødt til Kina, kalles Camellia japonicas for japansk camellias. Vanlig i det sørlige USA, disse blomstene blomstrer gjennom vinteren, legge farge under tiden av året når de fleste planter er ferdig blomstrer.

Historie

Den camellia slekten er oppkalt etter George Kamel. Han var en jesuitt som studerte planter og blomster i Asia, spesielt i Norge. Selv om det er innfødt til Kina, er japansk og kinesisk selektivt avl blomster i tusenvis av år.

Betydning

Camellias er et viktig symbol i koreansk kultur. De har vært brukt i bryllup der siden 1200 f.Kr., der de representerer trofasthet og lang levetid. Camellia farger også har betydning - betyr rødt "verdt", mens white betyr "skjønnhet." Det er også den offisielle statlige blomsten i Alabama.

Typer

Det er hundrevis av kultivarer av Camellia japonica, med variasjoner i blomst farge, form og størrelse. Flere kultivarer legges til hvert år - avlet eller utviklet som sjanse frøplanter. American Camellia Society registrert 201 nye Camellia japonica kultivarer fra 2000 til desember 2010.

Slektninger

Det vakre Camellia japonica er en fetter til anlegget som bladene er laget i svart, grønt eller oolong te - Camellia sinensis.