Florida planter som Sting

May 21

Florida kan virke som et paradis, men det har sin del av bite insekter og farlige dyr. Selv noen av planter kan la smertefulle skader. En av de mest prominente av disse er familien stinging brennesle. Stinging nettles kanneavreise smertefulle skader ved berøring. Smerten kan vare i flere timer etter at du er stukket.

Pursh anlegg

Pursh anlegget (urtica chamaedryoides), også kjent som Geitrams eller heartleaf brennesle, er en ubestemmelig plante, ofte blir oversett av mennesker før de er stukket, ifølge University of Florida IFAS forlengelsen. Pursh anlegget stinging hår er karakteristisk for nesler, selv om stikket er ofte beskrevet som mer intens enn andre arter brennesle. Anlegget har stokk som stammer som bre lavt til bakken og hjerte-formede blader med moderat lobes på lang petioles. Både blader og stengler har stinging hår på dem.

Hest brennesle

Hest-brennesle, også kjent ved sitt latinske navn Solanum carolinense, er medlem av søtvier familien. Dette er en flerårig plante som vokser fra en rhizome. Planten kan nå 3 fot i høyden med en traust stilk som er grønn når anlegget er ung og alderen til lilla i en moden plante. Stammen er spiny og dekket med stjerneformet hår. Bladene av hest-nettle er elliptiske og noen ganger små med bølgete kantene og tannete marginer. Hvert blad har grov spines langs venene. Ved forfall har hest brennesle en klynge av hvite blomster langs spissen av hver plante.

Bull brennesle

Bull brennesle Latinsk navn er cnidoscolus stimulosus, men anlegget har en rekke fargerike navn, slik som finger-rot, gå sakte og spurge brennesle. Anlegget har en tuberous rot og en stamme som kan nå opp til 3 fot i høyden. Bull kan brennesle stammer forgrenet eller hardføre. Bladene på en bull brennesle vokse vekselvis på i strå og varierer i farge fra lys grønn til mørk grønn. Bladene er uregelmessig formet og palmate med tre til fem lobes per blad. Margene er grovt tannet. Hvert blad vokser på en lang petiole. Bull brennesle av blomstene på tuppen av stilken i klynger av tre til fem hvite blomster. Stinging hår er grov, og dekker stammen og blader.