Florida Full skygge busker

June 13

Klimaet i Florida er varmt og fuktig med gjennomsnittlig temperaturer over 90 grader i nesten seks måneder av året. Rikelig solskinnet i staten ikke bare gjør det enkelt å vokse et stort utvalg av planter og trær, men gjør også skyggelegge en velkommen element i hager og landskap. Hvor skyggen bringer relief fra varmen, opprettes det også utfordringer for gartnere. Den beste måten å håndtere skyggen er å velge skygge-tolerant planter for lite lys områdene i landskapet. En rekke full skygge busker er godt tilrettelagt for Florida.

Japanske Cleyera

Japansk cleyera (Ternstroemia gymnanthera) er oppført som en busk av Florida University forlengelse. Japansk cleyera er opprinnelig fra Kina og Japan og trives i varmen av den sørlige USA. Evergreen, spre busk vokser til en full høyde på 8 til 10 fot med en 6-fots spredning og har mørkt grønt løv rødt når nye. Busk produserer hvite blomster etterfulgt av oval, røde bær. Hardy i US Department of Agriculture soner 8 til 10, japansk cleyera vokser best i en syrlig, fuktig, godt drenert jord. Overføre borekaks i løpet av sensommeren eller frø våren.

Barlind Podocarpus

University of Florida utvidelsen viser barlind podocarpus som blant de busker godt tilpasset å vokse i skyggen i Florida. Barlind podocarpus (røde macrophylla) er også referert til som Japansk barlind og røde. Oval busk er ofte vokst som et lite tre med sin eldre høyde på opp til 20 fot. Barlind podocarpus har mørk grønn, inntil, skinnende løv og vokser sakte. Anlegget er opprinnelig fra sørlige Kina og Japan og vokser best i en rik, godt drenert jord og skygge. Barlind podocarpus er hardfør USDA soner 8 til 10 er lett å utbre med løvtre borekaks. Skyggen toleranse av anlegget gjør det ideelt for bruk i skyggelagt gårdsplasser og foundation.

Yaupon Holly

Yaupon holly er en stor størrelse busk eller lite tre godt tilpasset å vokse i Florida skygge, som sitert av University of Florida forlengelsen. Yaupon kristtorn (Ilex vomitoria) er en multi-stammet, eviggrønne store busk eller lite tre med en typisk høyde på 20 til 25 fot. Alternative, læraktig, mørk grønne bladverket er oval og ca 1 tomme lang. Busk blomstrer med små hvite blomster våren etterfulgt av røde bær gjennom høst og vinter. Yaupon holly tilpasser seg en rekke jordsmonn og er hardføre i USDA soner 8 til 10. Tørke tolerant busk er lett å utbre med frø eller plante suckers.