Flerårige blomster som vokser i Wyoming

August 6

Flerårige blomster som vokser i Wyoming

Flerårige planter overleve vintre i deres klima, noe som betyr at gartnere ikke har å plante dem hvert år som de gjør årlige planter. Flerårige blomster legger farger og grønt i et landskap eller hage. Gartnere i Wyoming har en rekke alternativer for flerårig blomster som vokser i staten.

Foxglove

Foxglove vokser i Wyoming på elevations boreskipet, ifølge University of Wyoming i landbruk og naturressurser. Det vokser rosa eller lilla blomster om sommeren og er hardføre til USDA hardførhet sone 4, som noen ganger har vintertemperaturer så kald som minus 20 grader F. Foxglove når høyder på 2 til 4 fot og vokser best i sand-loamy jordsmonn.

Purple Coneflower

Purple coneflower vokser i Wyoming på elevations opp 8500 fot og i områder så kaldt som USDA hardførhet sone 4. Den vokser lilla blomster på 2 - til 5-fots stilkene. Ifølge Lady Bird Johnson Wildflower Center, disse blomster blomstre når som helst fra våren til sensommeren. De vokser best i områder med full sol eller lys og god jord drenering.

Wild jordbær

Markjordbær vokser svært nær bakken, og plantene bo under 1 fot høy. De produserer hvite blomster i løpet av våren, etterfulgt av spiselige søt frukt om sommeren. Disse stauder kan vokse ved høyder opp til 10.000 fot og USDA hardførhet sone 3 eller varmere. Markjordbær avle vanligvis i moderat tørt klima i full sol eller delvis skyggelagte områder.

Lavendel

Lavendel er en populær urt for sin behagelig duft og kulinariske bruker. Lavendel produserer lilla blå blomster om sommeren som tiltrekker bier. University of Maryland Medical Center forklarer at lavendel gjør en populær additiv i såper og også som en duft i aromaterapi å lindre angst eller depresjon. Den vokser på elevations i Wyoming opp til 6500 fot og tåler Vær så kaldt som USDA hardførhet sone 5. Lavendel foretrekker solfylte voksende områder og når høyder av ca 2 fot.