Flerårige blomster som vokser i skyggen

January 18

Flerårige blomster som vokser i skyggen

Flerårige planter er de som vises hvert år etter en vinter dormancy, produsere friske blomster hver sesong som både kjente og nye. Mens mange blomster trenger en hel dag med sollys, er det nok av herlige flerårige blomster som ikke bare tolerere, men også trives, i delvis til full skygge.

Pentas

Medlem av sintere familien, pentas (Pentas lanceolata) er en blomstrende flerårig som kommer fra Afrika. Anlegget når en gjennomsnittlig høyde på rundt 3 fot, produserer litt hårete, myk grønne blader og strålende bittesmå blomster i farger fra gul til rødt, lilla og selv tofarget. Blomstene er verdsettes hummingbirds, samt sommerfugler. Pentas tåler en rekke lys, og vil vokse i full sol eller full skygge. Anlegget vil blomst nesten kontinuerlig hvis dyrkes i varme klima og vil trives i USDA anlegget hardførhet soner 8 til 11. Plante pentas godt drenering, moderat fruktbare jord og vann regelmessig.

Spraglete Shell ingefær

Opprinnelig fra India, spraglete shell ingefær (Alpinia zerumbet) er en blomstrende medlem av ingefær familien som har bred, fargerik blader stripete blek grønn og gul. Anlegget er også kjent for sine blomster, som har en blek rosa glans og minner om skjell. Spraglete shell ingefær er en imponerende flerårig, nå ca 6 fot. Anlegget gjør best i delvis eller lett skygge i USDA soner 8 til 12. Plante i, fruktbare jord med masse organisk materiale. Gjødsel regelmessig i vekstsesongen å fremme sunn løvverk og blomster, og vann ofte.

Høst Bugbane

Også kjent som høsten snakeroot, høst bugbane (Trollbær (Actaea) simplex) er en blomstrende flerårig som når høyder på rundt 4 fot, med spredning av ca 2 fot. Fabrikken produserer høy stilker av prangende, duftende, hvite blomster som vises utover høsten. Høst bugbane er svært tolerante av skyggen, og vil bare vokse i full skygge eller delvis skyggefulle steder. Plante blomsten i en godt drenering, rik og frodig jord i USDA soner 4 til 8. Høst bugbane fungerer godt som en naturalizing blomst i skog kantlinjer eller blomst seng. Vann om sommeren eller i tider med tørke å holde anlegget tørker ut.