Flerårige blomster for solrike områder

November 8

Flerårige blomster for solrike områder

En flerårig plante er en plante som bor i mer enn to år. Begrepet flerårig brukes til å skille en plante fra shorter-lived biennials som lever i to år, eller ettårige som lever bare en sesong. Stauder live fra år til år ved vegetative reproduksjon i stedet for reseeding. I varmt klima vokse stauder kontinuerlig. I kjøligere klima er vekst mønsteret begrenset av temperatur. Det er bokstavelig talt hundrevis av blomstrende stauder som er tilpasset solfylte steder i hagen.

Canna liljene

Blomstrende urteaktige stauder, canna liljene ligne banan trær uten trunk. De er faktisk i samme anlegg familie som ingefær og banan. Canna liljene verdsatt for sine flotte blomster, og er lett å vokse i de fleste type jord. Canna liljene krever minst seks timer med full sol hver dag. De trenger rikelig med vann og varme. Canna liljene er innfødt til Sentral- og Sørøst regioner i USA samt sentral og Sør-Amerika. De er flerårige i frostfritt områder. I nordlige klima, må pærene være gravd opp høsten og plantet våren.

Orientalsk og asiatiske liljer

Orientalske og asiatiske liljer er populære i Nord hager. Disse liljer er sykdom-motstandsdyktig, tolerante kaldeste temperaturen ikke bestemt om typen jord de krever så lenge det er godt drenert. De vil ikke overleve i myrlendte eller konstant våt jord. Både orientalsk og asiatiske liljer foretrekker et sted med full sol. Asiatiske liljer anses som de enkleste å høyne. Ikke bare er de svært hardfør, men de trenger litt vedlikehold og krever ingen staking. Orientalske liljer presentere store, eksotiske blomster og en søt, dvelende duft. På steder med vintertemperaturer under 0 F nytte orientalsk liljer av en kraftig fall anvendelse av gressmalingsklaffen å beskytte dem mot kulden. Flerårig orientalske og asiatiske liljer kan forbli uforstyrret i hagen i år. De vil danne store klumper som produserer blomster hele sommeren

Skjeggete Iris

Lite vedlikehold og lett å omsorg for, skjeggete iris legge til et variert utvalg av farger og dufter flerårig blomsterhagen. Iris gjøre godt i de fleste noen slags godt drenert Haven jord. Mørk-grønne blader gir visuell interesse og tjene som et bakteppe til-Bunndekkende beplantning. Plante iris i et sted som mottar minst seks timer med sol daglig. Plant en tredjedel av rhizome over bakken. Iris plantet også dypt vil ikke blomstre.

Hemerocallis (dag liljer)

Sun-loving dag liljer har blitt plantet i tiår i både urbane landskap og hytte hager. Dag liljer er ikke "sanne" liljer. Mange hageplanter har "lily" i navnet sitt, men er ikke medlem av slekten Lilium. Dag liljer er en av de enkleste blomster å dyrke, og er sykdom - og kald-resistente. De krever en full-Søn plassering og rikelig med fuktighet. De vil vokse i nesten alle typer jord. Men vil en jord beriket med organiske kompost som alderen herbivore gjødsel (kyr, hester, geiter, sauer) øke blomstrer. Legg like deler av sand, torv moss og gjødsel, og fungerer godt i jord til en dybde på 8 til 10 inches før planting. Plante dag lily pærer 3 til 4 inches under jord og vann også.