Flerårig planter som vil spres raskt

March 2

Flerårig planter som vil spres raskt

Den fantastiske tingen om flerårige planter er at når de er i bakken, vil de belønne deg med vakre blomster og farget blader igjen og igjen. Hvis du vil legge til litt farge hagen din, men foretrekker et mer naturlig utseende, er bruke flerårige planter som vil spre seg og vokser raskt måten å gjøre det.

Blå Plumbago (Plumbago auriculata)

Fantastisk med sine små lys blå blomster, er den blå plumbago det perfekte flerårig bruke som en bunndekkende eller kantlinje. Blomstrer i slutten av våren til en høyde av 12-14 inches, den blå plumbago liker full sol og foretrekker en sandholdig jord, men det er tolerante av nesten alle slags jord blanding. Perfekt for en sommerfuglhage på sommeren og med bladene slår til mørk brun i høst, det pent utfyller fall hagen, også. Blå plumbago er hardfør USDA soner 5 til 9.

Oker (Solidago)

Med lyse gule blomster som blomstrer i høst, får oker ofte skylden for fall allergi faktisk forårsaket av den felles ragweed. Siden begge blomstre samtidig og er lignende inne opptreden, er to ofte forvekslet med hverandre. Økende til 10 inches høy, er oker perfekt for meadow hager eller landlige omgivelser. De foretrekker full Søn men tilpasse skygge hvis jorden er tørr. Plante oker i USDA soner 3 til 9.

Lams øret (Stachys byzantina)

Lunt og loddent å ta på, Lams øret blomster på forsommeren med myk rosa blomster som vokser på 24-tommers stilker som skyter fra midten av anlegget velvetlike blader. Mer ettertraktet for teksturen av bladene enn faktiske blomster de produserer, Lams øret blander pent med en rekke andre blomst farger, og deres rike duften er en favoritt av bier. De foretrekker full sol og tørr litt jord og vokse i USDA sonene 4 til 8.

Mynte (Mentha)

På sensommeren produserer mint lille rosa blomster som pigg på toppen av anlegget. Det er ikke blomster, men som trekker folk til denne anlegg, men heller bladene. En spiselig plante, mynte er en urt og mørke grønne blader brukes til å lage te, lagt til såpe og har flere medisinske kvaliteter. Mange anser mynte for påtrengende for en blomst seng, men for begynnelsen Gartner det er en stor flerårig plante å begynne med. Økende 12 å 24 tommene lang, mynte foretrekker full Søn men tåler skygge. Det krever mye vann på varme sommerdager, men når det er opprettet veksten vil være rikelig. Vokse mynte i USDA soner 3 til 7.