Flerårig hage Plan

April 3

Flerårig hage Plan

Stauder tilbake år etter år, blomstrende fra noen uker til nesten hele sommeren. Plant en gang og hagen er ferdig. Velg planter som trives i hardførhet sonen. Fyll med ettårige de to første årene til stauder er i full skrittlengde. De fleste ta minst et år før de vil blomstrer hele. Velg et tema for din hage å binde blomstene sammen.

Prærien

Du trenger ikke å leve i Midtvesten å verdsette en prairie hage. Siden blomster tåler mindre enn ideelle forhold du ikke trenger å skjemme bort disse stauder heller. Svart-eyed Susan er et opplagt valg, med gul tusenfryd blomster og mørke sentre. Ekko formen, men derimot farge med purple coneflower, også kalt echinacea, plassert på hver side. Blå Lin legger en annen pop farge med sine små lys blå blomster på 18-tommers høye busker. Liatris har høy solid stammer er dekket av hvit eller blå blomster som ser ut som fjær. Grensen prairie hagen med sweet alyssum. Det er ikke teknisk en wildflower men frø selv fra år til år. Den danner en kompakt ramme 8 til 12 inches høy dekket med små hvite blomster.

Sommerfugl

Sommerfugler vil flagre i hagen din hvis du plante et utvalg av stauder som inneholder nektar eller løvverk for larvene. Figur hagen så det er avlange, ene enden litt bredere enn den andre. Sette en birdbath smalere slutt med rock i midten. Birdbath er sommerfugler å sitte og få en drink eller sole deg på rock. Sommerfugler foretrekker blomster som er rørformede formet eller de som er flat. Legg sommerfuglbusk med lange, koniske-formet klynger av blomster blomstrer i rød, rosa, lilla og gult. Den vokser 6 fot høy. Legge til lupine med sin høye oppreist stammer. Fyll med daylilies, som blomstrer produktivt hele sommeren. Kanten sengen med candytuft.

Postboks

Postboksen ned på hjørnet mellom innkjørsel og fortau er ofte et forsømte sted. Så lenge åpningen til boksen ikke dekkes, er det tillatt å ha vines, for eksempel clematis, oppvekst og over den. Clematis krever ikke en solid støtte, siden vintreet er lett. Legge i rød geranier, som er en flerårig varme vinteren områder og grensen til snikende røde sedum.

Prydgress

Du kan tenke på gress som bare plenen, men du vil begrense deg. Ornamentale gresstyper kommer i et bredt utvalg av høyde, bredde, farge og frø-head-formasjonen. Velg et hjørne av gården som mottar full sol. Hvit pampasgress i hjørnet, men gi det masse plass. Den vokser 8 fot høy med hvite fjær nå 3 fot lang. Omgi pampasgress med flere busker, enten tre eller fem flamme gress, med lang rødlig lilla blader og fjærlett frøet hoder. Grensen Prydgress hagen med en kant av kort blå havre gress.