Flerårig Blåveis informasjon

March 3

Blomster av den flerårige Blåveis, persisk buttercup (Blåveis asiaticus), måle om lag 3 inches over og komme forlokkende nyanser av rødt, oransje, gul og hvit samt pasteller. Blomstrer om våren når temperaturen er komfortabelt kule, gå planter sovende under varme somre. De dyrkes utendørs i US Department of Agriculture vinter hardførhet soner 8 gjennom 10 eller andre steder som et årlig.

Opprinnelse

Dette staude er innfødt til det østlige Middelhavet, ekstrem northeastern Afrika og mye i Sørvest-Asia. De vokser naturlig i solfylte eksponeringer, godt drenering jordsmonn og klima som er varmt og tørt over sommeren.

Funksjoner

Vokser fra en liten tuber (pære-lignende stem), utvikler persisk buttercup fibrous røtter fra tuber i jord. Når våren frost wane, tre-lobed grønne bladverket kommer fra bakken og snart etter utvikler høy stammer grenen og bære en til fire kopp blomster midt-eller sen våren. Wild skjemaene produsere skålformet blomster som har fem kronblad rundt en brun-svart sentrale øye, mens moderne varianter ofte er dobbel-formet, med massevis av ekstra bladet rader for å få blomsten se full og peony-like. En gang blomstrende ender og frø falt til jord, planter forblir grønne til varme og tørke av sommeren styrker plantene inn dormancy. Bladene vil igjen komme og produsere mat til den underjordiske pærer høsten, vinteren eller våren så lenge jord er fuktig og temperaturer over frysepunktet.

Økende krav

Plante persiske buttercup knoller i en jord som er loamy, men inneholder også grus og brød mold (kompost). Jord må være fuktig men godt drenering når blader og blomster er til stede, men tørrere i dormancy av varm og tørr sommer måneder. I områder der knoller er sådd hvert år våren etter trusselen om frost ender, skal knoller løftet og lagret inne etter fall frost yellows bladverket. Avskåret gulnet bladene og bryte ut noen jord fra knoller og lagre dem i en tørr sagmugg eller filler avis bin på en mørk, kjølig og tørt sted til forhold favorisere planting igjen neste vår.

Utfordringer

Allan Armitage erkjenner at de fleste gartnere finner økende persiske smørblomster utfordrende på grunn av en rekke behov. Knoller må løftes fra jord i USDA soner 7 og kaldere hver høst og lagret innendørs, og ofte knoller skrumpe og dø før våren nyplanting. Jord må være godt drenering å unngå rot råtne og andre fungal sykdommer. Vanligvis flerårig Blåveis blomstrer best når våren temperaturene varierer mellom 65 og 80 grader Fahrenheit. Om våren er korte og etterfulgt av en lang, varm og våt/fuktig sommer, planter snuble og ofte unnlater å produsere en blomst før sommeren regner føre til sin død.

Hagebruk divisjoner

Blomstene brukes som snittblomster og nydelig meadow villblomster. Mange generasjoner av avl å tilby et bredere spekter av blomst farger, har former og andre dekorative kvaliteter ført til to hagebruk divisjoner av flerårige Blåveis. Mest dyrket i hagen kalles persiske smørblomster og tilbyr en rekke blomst farger og dypt lobed forlater som ser ut som herbaceous peoner eller valmuer. Turban smørblomster pleier å være de innfødte til deler av Afrika og har bredere løvverk som ikke er så dypt lobed. Videre turban smørblomster kronbladene er innvendig buet og danner en mer kule-formet blomst, ifølge Allan Armitage University of Georgia og forfatter av "Urteaktig flerårig planter."