Flekkfjerning av marmor

September 24

Marmor er kongen av naturstein, og tilfører et snev av eleganse og klasse når bane over foajeen hjem eller erstatte den hvite keramiske flisen på badet. Men marmor også flekker lett, og flekken avskjeden forarbeide for marmor er ganske så enkelt som å bruke vann eller en rensing agent.

Hvorfor marmor flekker så lett

Likhet med granitt og andre naturstein er marmor porøs, som er hvorfor det absorberer flekker så lett.Flekken er bokstavelig talt absorbert i steinen. Tørke den med vann eller et rengjøringsmiddel bare fungere ikke, fordi du er bare angripende overflaten.

Ifølge flekken fjerning grunnleggende, en artikkel av Frederick Hueston som ble publisert i Stone magazine, er den eneste måten å fjerne en flekk av marmor å "re absorbere det i et annet materiale. Denne ulike materialer er det vi kaller en grtomslag."

En grtomslag - i hovedsak en tykk pasta - kan gjøres med pulverisert hvitting, lett tilgjengelig på alle maling eller hjemme forbedring butikken, og enten hydrogenperoksid eller en kjemisk-reduserende agent, avhengig av flekken.

Identifisere flekken

Identifisere flekken er kritisk, ifølge den marmor Institute of America, fordi som vil avgjøre hva ingrediensene gå inn din grtomslag. Hvis du ikke kan finne ut umiddelbart hva som forårsaket det, "spille detective," Institutt råder. Med mindre du vet hva som forårsaket flekken, vet ikke du hva du legger inn din grtomslag.

Når du har funnet ut hva flekken er, kan du deretter lage din grtomslag. Fra Huestons artikkel er her ulike typer flekker og hva slags grtomslag skal brukes til å fjerne dem:

Jern rust - oksalsyre med pulverisert hvitting og vannBlekk - Mineral ånder eller Methylene klorid med pulverisert hvittingOlje - ammoniakk med pulverisert hvitting; Methylene klor kan også brukes på tøff olje flekkerKaffe, te eller mat - 20 prosent Hydrogenperoksid med pulverisert hvittingKobber - salmiakk med pulverisert hvittingMaling (vannbasert)--kommersielle maling remover med pulverisert hvittingMaling (olje) - Mineral ånder med pulverisert hvitting; dype flekker kan kreve Methylene klorid

Flekkfjerning marmor prosessen

Når du er klar til å angripe flekken i klinkekulen, våt stained området med destillert vann slik at det fyller porene i stein. Deretter forberede din grtomslag til hva Hueston råd bør være en "tykk pasta, konsistensen av peanøttsmør."

Du kan deretter bruke omslag på marmor, ta vare å bare dekke stained området, til en kvart tomme tykkelse. Deretter dekke grøtomslag med plast maten brytes, tape til forsegle kantene, dytte noen hull i plasten og la det tørke, en prosess som kan ta opptil 48 timer.

La omslag tørke ut helt - et avgjørende skritt, siden tørking er som trekker flekken ut av steinen, Hueston sier. Etter omslag er tørr, fjerne den fra stein og skyll flekken området med destillert vann igjen og buff tørr. Flekken skal være borte, men hvis ikke, prøv på nytt. Du må gjenta prosessen opptil fem ganger for å fjerne spesielt sta flekker.