Fjerning av olje flekker på klær

November 8

Fjerning av olje flekker på klær

Olje flekker la mørk, merkbar merker på klær som ikke vil komme ut uten kamp. Klamrer seg til fibrene klærne dine med en beundringsverdig fasthet, opprette olje flekker en frustrerende situasjon for den som har å håndtere dem. Enten det er olje spatters fra matlaging eller olje fra bilen, er behandlingen nesten det samme.

Fjerne olje

Prøv å fjerne så mye av oljen som mulig ved blotting nye flekker med papirhåndklær og skraping gamle flekker med noe kjedelig. En plastikk kniv eller skje fungerer godt for dette. Når du har fjernet så mye olje som du kan få, Legg arb flatt slik flekken vender opp.. Dekk flekken med bakervarer brus, maismel eller baby pulver. Pulver vil bidra til å absorbere noe av oljen fra klær. La pulveret på flekken i minst en time å tillate det tid til å arbeide.

Behandle flekken

Etter at du pusser unna pulveret i papirkurven, må flekken være forbehandlet før vask. Dekk flekken med en flytende vaskemiddel eller en fett-bekjempelse væske parabol såpe og bruk en myk børste til å arbeide det inn i flekken. Flekken bør overlates til å suge i minst 15 minutter. Hvis du ikke har noen flytende rengjøringsmiddel tilgjengelig, blande pulverisert vaskemiddel med vann så den skaper en tykk pasta og forsiktig skrubbe den i flekken med en klut.

Tid til å vaske

Med flekken forbehandlet, er plagget klar vaskes. Sjekk etiketten for noen spesiell vaskeanvisninger. Må Plagget vaskes med hotteste vann det kan håndtere å effektivt løfte den gjenværende oljen. Følg instruksjonene for den anbefalte mengden vaskemiddel. En kopp hvit eddik lagt til skyll syklusen kan hjelpe bli kvitt lukt som kan bli hengende rundt som følge av flekken.

Forholdsregler

Hvis olje stain var fra bensin eller diesel, kan det gjøre klær brannfarlig. Hold plagget fra gnister og flammer holdes, og unngå å bruke løsemiddelbaserte rengjøringsmidler på den. Når det gjelder tørking, henge plagget utenfor eller på et kjølig, tørt sted heller enn å plassere den i tørketrommelen, spesielt hvis du kan fortsatt lukter olje. Alle andre olje flekker, unngå å plassere plagget i tørketrommelen hvis du kan fortsatt se flekken. Varmen fra tørketrommelen kan angi flekken, gjør det vanskelig, om ikke umulig, å fjerne.