Fjerne mugg flekker av bomull

March 27

Mugg skader bomull fiber, i tillegg til å forlate en flekk. De karakteristiske grå og svarte splotches kommer fra eksponering for fuktig. Gardiner, elementer som er lagret i en kjeller og klesvask i vaskemaskinen er alle utsatt for mugg vekst. Hvitvasking elementene snarest gir best resultat. University of Illinois flekken løsninger nettsiden anbefaler arbeider på flekken så snart du kan, før vask - og advarer at når du vaske og tørke en mugg vare, ikke kan flekken komme ut. Prøv grunnleggende mugg flekker fjerning teknikker for å gjenopprette mugg bomull.

Instruksjoner

•Ta av mugg bomull utenfor og penselen mugg området med pensel. Pensle briskly i hver retning for å fjerne mugg fra bomull fiber.

•Fyll flytende såpe direkte på mugg områder av bomull, og la elementet sitte i vask eller badekar i en halv time før hvitvasking.

•Still vaskemaskinen på den høyeste temperaturen som er mulig. Varmt vann fungerer best for rengjøring mugg flekker. Legg kraftig vaskemiddel.

•Legg den anbefalte mengden blekemiddel for din vasket og størrelsen på vask belastningen, pluss 1/4 kopp mer. Gjør dette bare hvis mugg bomull elementet vil tolerere blekemiddel. Legg til blekemiddel i vaskemaskin blekemiddel beholder, eller legge det som vaskemaskinen fyller så blekemiddel fordeler jevnt.

•Bruk vaskemaskinen er pre suge syklus, hvis tilgjengelig. ellers stoppe vaskesyklusen, sett mugg bomull elementene i vaskemaskinen og la dem å suge i 15 minutter. Start vaskemaskinen og kjøre den på lengste syklusen, som innstillingen for hardt nedsmusset klær.

•Kontroller mugg områdene mens elementene er fuktig. Hvis det er fortsatt tegn på mugg flekker, kan du gjenta trinn 1 til 4. Ikke tørr elementene til du fjerner flekken helt.

Tips og advarsler

  • For å vaske mugg bomull uten en vaskemaskin, kan du fylle en vask eller badekar med veldig varmt vann. Bruke ¼ kopp blekemiddel for en liten vask, ½ kopp blekemiddel for et kjøkkenvasken og minst 1 ½ kopper for badekar---mer hvis du har flere eller store bomull elementer å vaske.
  • Delikat varer, kan du bruke Castilla såpe istedenfor heavy-duty vaskemiddel.
  • Plassere hvit mugg varer utenfor i morgensolen for sol bleking. Prøv dette med mugg elementer som ikke kan renses, som puter, polstrede bomull møbler, området tepper og skjøre gjenstander. Børste mugg av først, hvis mulig, så la elementet solen før flekken toner. Aktivere elementer til å behandle alle områder av stoffet.
  • Hvis du er følsom for bleke eller foretrekker ikke å bruke den, kan du prøve en oksygen pletten fjerning produkt. Våt bomull elementet og hell oksygen rengjøringsmiddel direkte på området mugg. La den på i 20 minutter. Bruk en børste på flekken for å arbeide renere i bomull fiber. Vask varen i henhold til instruksjonene ovenfor, uten blekemiddel - legge til oksygen renere til vaskevann i stedet.
  • Holde blekemiddel utilgjengelig for barn.