Fittonia Albivenis omsorg

February 21

Fittonia Albivenis omsorg

Innfødt til Sør-Amerika, fittonia albivenis (fittonia), er en lav vekst plante med attraktive og lyse grønt løv. På grunn av sin fine filigran av delikat hvit årer, er fittonia også kjent som mosaikk plante, nerve anlegget eller sølv nerve anlegget. Selv om fittonia ikke vanskelig å vokse, er varme temperaturer og tilstrekkelig fuktighet avgjørende for sunn vekst. I riktig forhold utvikler fittonia albivenis pigger av hvite blomster. Beskjære fittonia lett å holde anlegget ser sitt beste.

Plante Fittonia

Fittonia krever godt drenert jord og organisk materiale. Anlegget gjør det bra i rike, kompost-baserte kommersielle potting jord. Plante fittonia i en pott eller hengende kurven med drenering hull i bunnen, som fittonia kan råtne i våt, våt jord. Fittonia trives også plantet i et terrarium med andre fuktighet-elskende planter.

Sollys og temperatur

Fittonia tolerere ikke sterkt sollys, men i stedet foretrekker lavnivå sollys eller delvis skygge. Et sted i en nord-mot vinduet er ideelt. Unngå Vinduer mot vest, Sør og øst, som lyset er for intens. Ellers plasser anlegget 2 fot fra et lyst vindu eller dekke vinduet med en gardin å filtrere lys. Vær fittonia vanlig romtemperatur mellom 60 og 75 grader Fahrenheit. Plass anlegget fra varme ventiler, klimaanlegg og trekkfulle Vinduer.

Vann og fuktighet

Fittonia, som krever mer fuktighet enn de fleste innendørs planter, fordeler fra en fuktighet skuff. For å gjøre en fuktighet skuff, plassere et lag av småstein eller grus i en grunn bolle eller brett og deretter sette potten på grus. Legg nok vann til å våt småstein, men ikke legge for mye, som bunnen av potten ikke må ta vannet. Hvis bunnen av potten i vannet, fuktighet wicks gjennom drenering hullet og kan råtne anlegget. Vann fittonia regelmessig og holde potting blanding konsekvent fuktig, men ikke våt. Aldri tillate potting blanding blir tørr.

Gjødsel

Fittonia er en lett mater, så gjødsle planten to ganger årlig er tilstrekkelig. Mate fittonia våren når ny vekst begynner å vises og igjen i midtsommer. Bruk en flytende gjødsel for innendørs planter, brukes i henhold til anbefalingene på beholderen. Unngå mate anlegget i høst eller vinter.