Fisk dammen pumper & filtre

February 5

Fisk dammen pumper & filtre

Fiskedammer er et populært tillegg til hager over hele verden. Enten de lager alt fra koi til gullfisk, må en fiskedam rent vann med en jevn tilførsel av oksygen hvis det kommer til å fortsette å opprettholde livet. I naturen, vil disse kravene oppfylles av naturlige funksjoner, for eksempel en strøm eller foss, og en lokal økosystem som opprettholder balansen av kjemikalier i vannet. Som dette ikke finnes i en hage fiskedam, må du kopiere deres effekter ved hjelp av pumper og filtre.

Funksjonen av dammen pumper

En pumpe i en fiskedam er det å levere oksygen i vannet i dammen. Selv om oksygen brukes av fisken for å puste, er de ikke den eneste begunstiget. Dam filter, inneholder hvis det er en biological filterene, bakterier som krever oksygen for å overleve og fortsette rengjøring vannet i dammen. Dammen pumpen er derfor en viktig del av din fiskedam.

Funksjon av tjern filtre

Tjern filtre brukes til å fjerne kjemikalier som ammoniakk og andre nitrat-baserte giftstoffer fra vannet. Dette er avfallsprodukter forårsaket av råtnende organisk materiale, som blader og fisk mat, samt et avfallsprodukt fra fisken seg. Hvis venstre for å bygge opp, komme disse kjemikaliene raskt giftige nivåer, drepe fisken i pond.

Betraktninger

Ikke alle filtre begynner å jobbe øyeblikket de er montert på en dam. Biological filterene nød tid å bygge opp en tilstrekkelig koloni av bakterier før de begynner å arbeide. Disse filtrene funksjon av passerer vannet gjennom et lag av bakterier som absorberer toksiner fra vannet. Det kan ta opptil seks uker før denne kolonien å utvikle. Denne tredje gangen bør tas i betraktning når du installerer et nytt filter.

Advarsel

Biologiske filtre bruker opp mye oksygen i en dam, så dammen trenger en konstant tilførsel av oksygen pumpes inn i det å opprettholde både livet i filteret og fisken i pond. Det er derfor viktig at dammen pumpen bare slås av i noen minutter om gangen, som når rengjøring eller reparasjon, hvis du ønsker å oppbevare fisken i pond.