Ficus treet fakta

March 16

Ficus treet fakta

Det er mer enn 1000 arter av ficus. De fleste artene er trær, noen vokse som busker, og en---F. pumilia---er en klatring vinranke. Ficus er innfødt til hver tropiske region unntatt Hawaii. Hver region har sine egne arter, og noen regioner har flere.

Stranglers

Mange tropiske ficus planter er stranglers. Frø fra halv spist frukt igjen av fugler eller aper høy i kalesjen ulike arter av trær spire. De vokser antenne røtter ned vert trestamme til bakken, og deres grenene spredt, skyggelegging verten treet. Røttene til slutt tykkere og kvele verten treet til døden.

Pollinering

Ficuses er pollinated av små veps, hvorav leve hele livet sykluser i en enkelt frukt. Hver arter av ficus har sin egen symbiose med ulike veps Art, uten noe som det ikke kan produsere frukt. Dette gjør at forskjellige arter av ficus å vokse i nærheten uten hybridisering.

Spiselige Fig

En av de viktigste og mye dyrket ficus er Ficus carica, som produserer spiselig fig. Det er antatt å ha sin opprinnelse i Vest-Asia. Sin historie i dyrking strekker seg over 7000 år.

Kultivarer av trær kalt spiselige fig varierer i hardførhet. Barnehager lager vanligvis kultivarer kjent å utføre best lokalt. Noen kan tåle vintertemperaturer i tenårene, mens andre krever tropiske klimaer. Alle Sorter som full sol og rik, litt surt, godt drenering jord.