Fibertre tetthet

April 6

Fibertre tetthet

Fibertre er en menneskeskapte ark av tre laget av treavfall, sagbruk utklipp og flak hardvedgulv og Gran. Delene av treet ikke god nok for solide tremøbler, gulv eller andre bygger behov, er bakken opp og brukt til å lage fibertre forskjellige tettheter eller hardhet og benyttes i en rekke bygge programmer.

Tetthet variasjoner

Fibertre kommer i tre nivåer av stivhet eller tetthet. Sponplate er lavest karaktergjennomsnitt; middels tetthet fibertre (MDF) er ett trinn opp. den beste kvalitet fibertre laget er høy tetthet fibertre. American fibertre Association definerer fibertre som en fibrøs tovede, homogen panel laget av ligno-cellulosic fiber. Fibertre har en integrert bond produsert av interfelting fiber brukes til å gjøre det.

Sponplate

Sponplate er laget av Gran flak blandet sammen i en løsning av harpiks. Dette lav karakter forumet er ikke til utendørs bruk på grunn av dens høy mottakelighet for fuktskader. Med en tetthet på 9,9 til 28 pund/kubikkfot brukes vanligvis sponplate interiør underlag eller i laminering i produksjonen av low-end møbler.

Middels tetthet fibertre

Middels tetthet fibertre eller MDF består av en kombinasjon av bartre og løvtre flak kombinert med en harpiks bindemiddel og voks til skjemaet paneler med en tetthet på 37 til 49 pund/kubikkfot. MDF er tettere enn kryssfiner og mer fleksibel men kan bryte hvis vannfylte. Miljøvennlig grønne produksjonsteknikker gjør fibertre fra resirkulert papir og tre utklipp. MDF er stadig brukt av snekkere på jakt etter et rimelig alternativ til kryssfiner i butikk møbler programmer.

Høy tetthet fibertre

Høy tetthet fibertre kalles også hardboard. Denne high-end fibertre inneholder svært komprimert tre fiber og har en tetthet vurdering av 37.4 til 90,5 pund/kubikkfot. Hardboard brukes i høyere kvalitet møbler, gulv og konstruksjon der det kreves en større grad av hardhet og styrke.

Hardboard tar maling og flekken Vel, dermed overgått kryssfiner i noen prosjekter krever en korn-ledig utseende.

Pris og tilgjengelighet

Ikke alle lumberyards bære de ulike graderinger av fibertre. MDF kan være spesielt vanskelig å finne. Standard ark MDF, på 49 til 97 inches, koster rundt dobbelt så mye som sponplate. Tilsvarende størrelse ark CAB klasse kryssfiner kan koste dobbelt så mye som MDF. Hardboard faller et sted i midten i pris mellom MDF og kryssfiner. Det er ikke rart da at fibertre har blitt sjeldne på grunn av egenskapene builder-vennlig og kostnadseffektivitet.