Feltet Guide til planter i tørre tropene

August 15

Feltet Guide til planter i tørre tropene

Fra kaktus Leiligheter nær spissen av Baja California til thorn krattskog kyst skrubbe i nordre Kenya, planter i tørke-rammet habitater mellom Tropic of Cancer og Tropic of Capricorn avtale med noen harde omgivelseslys. Disse ulike "tørre tropene," som kan være klimatisk subtropiske eller tropisk, kan likevel bemerkelsesverdig forskjellige i departementet botaniske.

Tørre tropene

Under modifisert Köppen klimatiske klassifikasjonssystem omfatte tropiske klimaer tropiske-vått, tropiske-monsoonal og tropiske-savanna undertyper. Av disse, sistnevnte oppleve to tørkeperioder, mest omfattende i tropiske-savanna klima. Men som definert geografisk, ikke klimatisk tropene også omfatte store strekninger av "tørt klima" i form av subtropiske ørkener og steppene. Disse inkluderer noen av tørre Afrikas Horn og den arabiske halvøy som godt deler av vill tørre interiøret i Australia.

Planter

Hardfør busker og trær er godt fordelt i tropiske-savanna klima og tørt klima arter. Fillete, vanskelige trær av akasie, commiphora og legume slekten, for eksempel er ikoniske savanner og scrublands fra Somalia til Australia. Dette er ofte ispedd gress og urter godt tilpasset konkurrerer med utvidet tørke. Fra Mexico til Namibia egnet sukkulenter som kaktus og euphorbia er samtidig noen av de rareste og mest økologisk planter av ørken og tørre.

Tilpasninger

Sukkulenter som kaktus av Mexicos tropiske og subtropiske ørkener og skogsområder kan lagre store mengder vann inne deres kjøttfulle, og har ulike strukturelle tilpasninger og atferd - som voksaktig eksteriør og stenging av stomata i varme-stresset perioder - å redusere vanntap. Hardy trær og busker av Sahel, store overgang beltet av Nord Afrika, broer Sahara-ørkenen i Nord med fuktigere savanner og skogsområder sørover, raskt kan reagere på de uberegnelige kampene nedbør som definerer halvtørre regionen scrub og gressletter. Våtere mikro-miljøer som riparian soner som er spredt i bredere tørre eller halvtørre land kan gi asyl for fuktighet-elskende planter. I Somalia, for eksempel som rapportert av World Wildlife Fund og National Geographic deres "WildWorld"-prosjektet, woodlands en gang florerte langs isolert granitt høylandet (inselbergs) og vassdrag i den sørlige delen av landet, mens kalkstein juv i Somali kyst skrubbe i regionen Hobyo støttet lusher samfunn av boxwood og andre planter.

Økologi

I tropiske savannen i Afrika, gress er underlagt noen av de mest intense vill beite i verden, som disse gressletter støtte store konsentrasjoner av store hoofed pattedyr som wildebeest, sebra, Cape bøffel og impala. GNU og enkelte tilknyttede hjortevilt ta del i en episk, verdensberømte overføring mellom shortgrass slettene i Sørøst Serengeti i Tanzania åpne skogene i nærheten Masai Mara. Våte sesongen frodighet av de sørlige områdene oppfordrer beite og calving av wildebeest, som deretter Vend tilbake til lusher skogsområdene for varigheten av den tørre årstiden.