Feilsøke UV dammen lys

April 14

Ultrafiolett lys blir ofte brukt med en dam filter for å drepe dammen alger. De fungerer godt på å drepe de fleste alger, og vil holde vannet krystallklart. UV-lyset er avsperret fra vannet og installeres som en del av et filter av vannet. Dammen vann pumpes gjennom filteret og pumpes forbi UV lys, så de ultra violet lys strålene traff vannet og autoklaver, drepe alger. Hvis vannet ditt begynner å snu grønt og UV lys ser ut til å fungerer ikke, er her hvordan å finne ut hva som kunne være galt.

Instruksjoner

Kontrollere lampen

•Kontroller at lys på og utbrent ikke. Hvis det ikke lyser, har du enten en brent pære, dårlig ballast eller et elektrisk problem. Sjansene er det er en brent pære, så Bestill og installere en ny.

•Kontroller elektrisk kilde. Hvis du må, kobler du til et annet apparat å sikre at det fungerer. Hvis Hvis apparatet ikke fungerer, har du et elektrisk problem. Sjekk din effektbryter boksen først. Hvis du ser ikke noe problem det, kan du ringe en elektriker.

•Decide hvor gammel lampen er. De fleste UV-lampene har en levetid på 9 til 12 måneder. Hvis din er eldre enn og ikke glødende, er sjansene du vil endre den.

Finne ut om din ballast er dårlig. Det kan gå ut på grunn av flom, lyn eller elektrisk støt. Hvis disse ting har skjedd på huset ditt i det siste, er det mulig at du må erstatte ballast.

•Rengjør ermet. Det er en ermet som beskytter lampen fra vannet. Det kan bli skitten. At ermkanten er vanligvis laget eller kvarts og er veldig dyrt. Vær svært forsiktig når rengjøring. Bruk papirhåndklær og eddik for å rense den.

•Kontroller plasseringen av dammen utstyr. Pumpen skal være så langt borte fra UV sterilitet som mulig. Sette nedsenkbar pumpe i den ene enden av dammen hvis UV-lyset er på den andre. Hvis pumpen og lyset er tett sammen alt vannet ikke sirkulerer gjennom sterilisert lyset og bli.

Tips og advarsler

  • UV lys kan gjøre dammen viser mye morsommere. Det holder vannet fra å bli grønne.
  • En UV-lyset er en luksus, ikke en nødvendighet. Det gjør ikke vann sunn. Du fortsatt trenger en balansert dam for ultimate vann helse. En balansert dam har en haug av oversvømt vegetasjon per kvadratfot av areal, minst halvparten av toppen av vannet dekket med flytende plantemateriale, ingen fisk fôring, derfor ingen koi i dammen og en lineær foten av goldfish per 25 kvadrat fot av dammen overflate. Hvis du har koi, kan ikke du ha en balansert dam fordi du må mate din koi. En UV-lyset er perfekt for koi pond.
  • Erindre, rettferdig fordi vannet er klart betyr ikke at det er sunt.
  • Bruk alltid en GFCI (bakken feil krets Interrupter) stikkontakt. GFCI vil kutte av elektrisitet umiddelbart om vann berører den.
  • En ultrafiolett lys vil ikke drepe streng alger eller blankeweed.