Feilsøke fordamping kjøling

December 27

Fordamping kjølere brukes i varme, tørre klima for energi effektiv kjøling. De blåse luft gjennom vann-gjennomvåt pads som kjøler den innkommende luften så mye som 30 grader, avhengig av fuktighet. Når fuktighet stiger, er fordampning kjølere mindre effektive, fordi ekstra vann i luften hindrer fordampningen prosess. Mekanisk, er fordamping kjølere langt enklere å feilsøke, service og reparere enn klimaanlegg, så mange mennesker som har dem lære for vedlikehold og reparasjon kjølere seg.

Instruksjoner

Kontroller belte og Motor

•Kontroller motoren hvis det er ingen luftstrøm. Bryteren kan uhell deaktivert. Hvis bryteren er på og motoren kjøres ikke, kontrollerer du at motoren er koblet.

•Test uttaket som motoren er koblet til. Hvis bryteren er på og motoren er tilkoblet, se hvis uttaket leverer strøm ved å koble en lampe eller hårføner fra huset. Hvis stikkontakten er skyldige, erstatte den hvis du føler deg komfortabel å jobbe med elektrisitet. Hvis ikke, ringe en elektriker. Kontroller at du kobler du strømtilførselen kjøligere før du arbeider på utløpet.

•Look på beltet hvis motoren kjører og det er ingen luftstrøm. Beltet kan være ødelagt eller glir på trinser. Sjekk beltet for tårer, riper eller hussopp. Erstatte beltet hvis det er ødelagt eller er slitt.

Hvis beltet er forsinket, justere motoren å stramme beltet. Bruk skiftenøkkel og skrutrekker for å flytte motoren å stramme beltet. Hvis det er vanskelig å slå, bruk smørende spray til å løsne mutteren eller skrue. Innsiden av fordamping kjølere er fuktig og rust er ikke uvanlig på metalldeler.

Kontroller Pads og vannpumpe

•Feel pads for fuktighet. Hvis de er tørt, kan det være en feil i vannpumpe eller edderkoppene som leverer vann til toppen av pads. En slange går fra pumpen til edderkoppen på toppen. Edderkoppen leverer vann til pads. Ta slangen av og se hvis vann blir pumpet. Velg vann uttaket på pumpen fra deg når du gjør dette å bli tørr.

•Bytt pumpen hvis det ikke fungerer. Disse er tilgjengelig på oppussing butikker, mange avløp forsyne butikker, eller oppvarming og klimaanlegg butikker som lager deler for fordamping kjølere. Kontroller at du kobler ut strømmen til kjøligere før fjerning av gamle pumpen og installere den nye.

•Kontroller edderkoppen på toppen av den Fordampingsavkjøling cooler hvis pumpen arbeider om er blokkert eller en frakoblet rør som ikke tillater nok vann eller noen å strømme til pads. Rørene er riktig tilkoblet, fjern edderkopp ved å løsne bolten over kjøleren som holder edderkoppen på plass. Prøve å løsne blokkeringen med en stiv wire eller hermetisk luft. Hvis blokken er alvorlig, erstatte edderkoppen.

•Look for kalsium innskudd på pads hvis pumpen og edderkopp er operative. Tørre regioner der fordamping kjøling er effektiv ofte har hardt vann som bygger på pads som vannet på dem fordamper. Sett putene hvis forkalkning på dem er å redusere både luft og vann flyt.

Tips og advarsler

  • Olje ekorn buret på to olje filler hullene på akselen fra tid til annen, avhengig av hvor mye du bruker kjøleanlegget. Kontroller om motoren har en olje filler hull og bruke olje anbefalt av produsenten og frekvensen.
  • Utfallende av ventiler er en enkel måte å holde mineraler fra å bygge på pads. Disse ventilene renne små mengder vann fra bunnen av kjøligere pannen. Oppløste faste stoffer konsentrere seg på bunnen av kjelen. Avløp pumper kan også brukes til å spyle ut noen av vannet på tidsbestemte intervaller slik at vannet ikke blir altfor salt.
  • Slå av strømmen til kjøligere og koble den når service, med unntak av motor og pumpe.